Banja Luka

Kompanija Mikrofin u posjeti banjalučkim školama

Kompanija Mikrofin u posjeti banjalučkim školama
Foto: N.N. | Kompanija Mikrofin u posjeti banjalučkim školama

Predstavnici kompanije Mikrofin u okviru svojih već redovnih aktivnosti opremanja osnovnih škola na području Bosne i Hercegovine, posjetili su danas učenike i nastavno osoblje dviju banjalučkih škola „Ivan Goran Kovačić“ u naselju Lazarevo te „Desanka Maksimović“ u Dragočaju.

Boris Todić, šef banjalučke filijale Mikrofina uručio je najprije donaciju u vrijednosti od 2.500 konvertibilnih maraka Milenku Savičiću, direktoru OŠ „Ivan Goran Kovačić“.

„Naša saradnja sa školom „Ivan Goran Kovačić“ počela je početkom ove godine kada su učenici škole pohvaljeni zbog izuzetnog zalaganja i kreativnosti koju su uložili prilikom izrade radova za Mikrofinov konkurs za osnovne škole pod nazivom „Nije faca ko hejt baca“. Iako nisu osvojili nagradu, uvrstili smo ih u program naših donacija i evo drago mi je što danas imam priliku da ih obradujem novim setom učioničkih klupa i stolica“, istakao je Todić.

Nakon Lazareva, zaposleni kompanije Mikrofin obišli su mjesnu zajednicu Dragočaj u kojoj školarci pohađaju jednu od najstarijih škola na području grada Banja Luke, osnovnu školu „Desanka Maksimović“.

Srđan Bogdanović, direktor škole preuzimajući donaciju od preko 200 naslova školske lektire zahvalio se Mikrofinu što kao i uvijek prati potrebe osnovnih škola i ne oklijeva da pomogne.

„Književni fond naše biblioteke je osiromašen i oštećen zbog starosti, a uslijed promjene nastavnog Plana i programa nedostaju nam brojni naslovi koji se nalaze u školskoj lektiri.  “, istakao je Bogdanović.

Osnovna škola „Desanka Maksimović“ osnovana je davne 1909. godine kada je ovu školu pohađalo 67 učenika.  Danas ovu školu pohađa 483 učenika sa područja Dragočaja i okoline raspoređenih u 22 odjeljenja. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije