Banja Luka

Kompleks na Manjači proširiće turističku ponudu Banjaluke

Kompleks na Manjači proširiće turističku ponudu Banjaluke
Foto: Srna | Kompleks na Manjači proširiće turističku ponudu Banjaluke

BANJALUKA - Turističko-rekreativni kompleks na Manjači primiće ovog proljeća prve posjetioce i uskoro će biti potpuno završena tri prostora za smještaj i odmor posjetilaca čiji je ukupni kapaciteta oko 600 ljudi, rekao je direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela Draško Ilić.

On je istakao da je sa Turističkom organizacijom Banjaluka i Gradskom razvojnom agencijom razrađeno nekoliko projekata za koje se apliciralo Gradskoj upravi, Vladi Republike Srpske i međunarodnim organizacijama.

"Na platou Manjače planirana je izgradnja vikend naselja, hotela, sportskih terena i drugih pratećih objekata. Na tom prostoru nalaze se veliko i malo jezero te nekoliko ponornica", rekao je Ilić.

On je naveo da je do sada sprovedena akcija čišćenja i uređenja jezera, koja će biti nastavljena i ovog proljeća.

Ilić je dodao da je Centar za razvoj poljoprivrede i sela od Vlade Srpske dobio kontejnere koje planiraju pretvoriti u bungalove, odnosno smještajne kapacitete.

Iz Turističke organizacije Banjaluka ističu da će turističko-rekreativni kompleks na Manjači pružiti sadržaje od adrenalinskog, avanturističkog i sportskog do izletničkog turizma i uživanja u prirodi.

Direktor ove organizacije Irena Radojević rekla je Srni da je riječ o jedinstvenom i inovativnom projektu koji bi trebalo da poboljša i proširi turističku ponudu Banjaluke, s obzirom na to da se Manjača nalazi svega 22 kilometra od centra grada.

"Izvanredna lokacija i izletište ne bi samo dobro došli gostima i turistima, nego i sugrađanima koji će nadomak grada imati ugodno mjesto za odmor i rekreaciju", istakla je Radojevićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije