Banja Luka

Konačno počela izgradnja trotoara u Ulici Ivana Gorana Kovačića

Konačno počela izgradnja trotoara u Ulici Ivana Gorana Kovačića
Foto: Gradska uprava | Konačno počela izgradnja trotoara u Ulici Ivana Gorana Kovačića

Nakon što je godinama asfaltiran dio po dio Ulice Ivana Gorana Kovačića, konačno je počela i izgradnja trotoara u dužini od oko 550 metara.

Naime, radi se o veoma frekventnoj ulici koja povezuje naselje Petrićevac s Lazarevom, ali i autobusku i željezničku stanicu s jednim od najbrojnijih banjalučkih naselja, nekoliko škola i vrtića.

Radovi se izvode u mjesnoj zajednici Drakulić, na dijelu postojeće saobraćajnice u Ulici Ivana Gorana Kovačića, od raskrsnice ove sa Ulicom Mlađe Ćusića.

"Uz izgradnju trotoara vrši se i proširenje kolovoza na dijelu sužene saobraćajnice, a ovom izgradnjom biće povećana bezbjednost u saobraćaju, a naročito pješaka koji su primorani da sada koriste kolovoz umjesto trotoara", navode iz Gradske uprave.

Kako navode iz Gradske uprave, grad je za izgradnju trotoara obezbijedio oko 150.000 KM, a radovi se izvode u okviru investicionog održavanja gradskih asfaltnih saobraćajnica. Izvođač radova je preduzeće "Niskogradnja Marjanović" d.o.o.

Radove je obišao i prvi čovjek grada na Vrbasu Draško Stanivuković.

Kako je za "Nezavisne novine" rekao jedan mještanin mjesne zajednice Drakulić, izgradanja novog trotoara je vrlo značajna za stanovnike.

"Još prije četri godine smo uputli zahtjev za izgradnju novog trotoara, ali tada nije bilo sredstava. Sada kada su konačno počeli radovi, mještani su zadovoljni. Ova ulica je vrlo frekventna, a ima i dosta djece", rekao je ovaj mještanin.

Podsjećamo, mještani ove mjesne zajednice su u martu 2019. godine pokrenuli peticiju za izgradnju trotoara u ovoj ulici, međutim do danas ništa po tom pitanju nije riješeno.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije