SP Qatar 2022.

Banja Luka

Kondić: Banjaluka ide naprijed

Kondić: Banjaluka ide naprijed
Foto: Ustupljena fotografija | Kondić: Banjaluka ide naprijed
N.N.

BANJALUKA - Tokom prve godine mandata, nova Gradska uprava realizovala je većinu najavljenih projekata, uključujući i projekte koje su direktno podržali odbornici SPS. Evidenteno je da Banjaluka ide naprijed ali i a uvijek može i mora bolje, istakao je Saša Kondić, predsjednik Gradskog odbora SPS Banjaluka i odbornik u Skupštini grada.

"Potez koji zaslužuje posebnu pohvalu je obezbjeđivanje besplatnih udžbenika za učenike osnovnih škola, nakon čega se za isti potez odlučila i Vlada Rpeublike Srpske. Tu su i besplatan javni prevoz za određene kategorije stanovništva, ali i početak velikih projekata u gradu kao što su izgradnja najvećeg gradskog parka, izgradnja centralnog spomen obilježja poginulim borcima Vojske Republike Srpske, i izgradnja mosta u Česmi", rekao je Kondić.

Kako je dodao, iako je ova 2021. godina za sve bila teška i izazovna, napravljene su i značajne uštede u poslovanju Gradske uprave.

"Imali smo i isplate jednokratnih pomoći što ranijih godina nije bio slučaj, kao i smanjenje poreza na nepokretnosti, čime je budžet grada ostao manji za 4 miliona maraka, ali su i pored toga ostvarene uštede i povećanje budžeta za 10 miliona maraka. Kada na sve to dodamo da je gradonačelnik Draško Stanivuković u prvih godinu dana mandata bez skupštinske većine, bez zamjenika i bez podrške skupštinske većine, ali i bez podrške Vlade Srpske koja se ranijih godina podrazumijevala, realno je reći da je za prvih godinu dana mandata zaslužio više nego prolaznu ocjenu. SPS će u Skupštini grada nastaviti da podržava dobre projekte, a kao i do sada očekujemo i konkretne rezultate", poručio je Kondić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije