Banja Luka

Konferencija beba: Maksim Kovačević najmlađa, Ivona Andrić najstarija beba (FOTO)

Konferencija beba: Maksim Kovačević najmlađa, Ivona Andrić najstarija beba (FOTO)
Konferencija beba: Maksim Kovačević najmlađa, Ivona Andrić najstarija beba (FOTO)

BANJALUKA -Deseta jubilarna Konferencija beba održana je u banjalučkom parku Petar Kočić u organizaciji Grada, a manifestaciju je podržalo Ministarstvo porodice omladine i sporta.

Maksim Kovačević kao najmlađa beba rođena između dva Vidovdana nagrađen je sa 100 KM, a Ivona Andrić takođe je nagrađena istim iznosom kao najstarija beba za isti period.

Beba sa najviše braće i sestara je Anastasija Štrbac.

Jasmina Davidović, ministar porodice, omladinje i sporta naglasila je da je ova manifestacija jedan od načina da se podrži roditeljstvo koje je najodgovornija i najljepša uloga, a zbog pada nataliteta potrebno je maksimalno podržati proširenje porodice.

"Ova manifestacija održava se u okviru proojekta 'Porodica za pet' i organizuje se u 29 lokalnih zajednica", kaže Davidovićeva.

Jasna Brkić, zamjenica gradonačelnika Banjaluke podsjetila je da se od Vidovdana prošle godine do sada rodilo 3.378 beba, a da Grad podržava porodice tako što svake godine nagrađuje prvorođenu bebu.

Pored toga, Grad finansira vantjelesnu oplodnju, a ove godine podržao je sedam parova.

Slobodanka Kremenović majka devetomjesečnih blizanaca Stanka i Pavla kaže da odgoj blizanaca nije jednostavan, ali da joj to ne predstavlja problem kada su djeca zdrava, te dodala da se roditeljstvo i karijera bez problema mogu uskladiti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije