Banja Luka

"Konferencija beba" u Banjaluci okupila veliki broj mališana

"Konferencija beba" u Banjaluci okupila veliki broj mališana
Foto: N.N. | "Konferencija beba" u Banjaluci okupila veliki broj mališana

BANJALUKA- "Konferencija beba" održana večeras u parku "Petar Kočić" okupila je veliki broj mališana, a među njima za najmlađu bebu i ujedno predsjednika tročlanog predsjedništva "Konferencije beba" proglašen je Konstantin Grahovac.

Najstarija beba na ovoj manifestaciji i drugi član ovog predsjedništva je Anja Janjić, a beba sa najviše braće i sestara i treći član je Miloš Savanović.

Najmlađi učesnici "Konferencije beba" takmičili su se u puzijadi, a pobjedu je odnijela najbrža beba Uroš Preradović.

Malo stariji mališani su se takmičili u biciklijadi i rolerijadi.

Na ovoj konferenciji nagrađeni su i svi prisutni blizanci, kao i "Vidovdanske" bebe.

Ni roditelji nisu bili izostavljeni takmičarskog dijela manifestacije pa su se tako mame takmičile u brzom hodanju sa kolicima.

Očevi su se odmjerili u brzom presvlačenju beba, i to na stalku za presvlačenje koje je za ovu prigodu donirali iz baby shop "Ana".

Brojni sponzori su za sve pobjednike takmičenja izdvojili brojne nagrade, među kojima je nagrada NLB banke od 100 KM za tročlano predsjedništvo "Konferencije beba".

Sonja Davidović, ministar porodice, omladine i sporta, rekla je da je ovo ministarstvo pored "Konferencije beba" u Banjaluci iste manifestacije organizovalo i u još 39 lokalnih zajednica u RS.

"Ova manifestacija je prilika da okupimo ono najljepše i najvrijednije što imamo, a to su djeca. Poželjeli smo im da imaju srećno djetinjstvo. Lično sam im poželjela da imaju što više braće i sestara", rekla je Davidovićeva.

Vlado Đajić, član Odbora za natalitet RS i generalni direktor Univerzitetsko kliničkog centra RS, ovom prilikom je kazao da je ovaj odbor krenuo u ozbiljnu pronatalitetnu politike u RS.

"Zajedno sa nadležnim institucijama ćemo stvoriti sve preduslove za buduće majke i djecu da im stvorimo finansijsku sigurnost. Jer najveće bogatstvo koje svi imamo su djeca", rekao je Đajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije