Banja Luka

Konkurs za dodjelu stipendija učenicima otvoren od ponedjeljka

Konkurs za dodjelu stipendija učenicima otvoren od ponedjeljka
Foto: Ilustracija | Konkurs za dodjelu stipendija učenicima otvoren od ponedjeljka

Konkurs za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola za školsku 2019/2020. godinu u Banjaluci biće otvoren u ponedjeljka.

Ovaj konkurs, za koji će iz gradskog budžeta biti izdvojeno 1,6 miliona KM, otvoren do 2. oktobra ove godine. Srednjoškolci će stipendiju moći ostvariti prema socijalnom statusu, za uspjeh u školi i za deficitarna zanimanja.

U Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport ističu da će učenička stipendija na osnovu uspjeha u školi i prema socijalnom statusu iznosi 80 KM, a za deficitarna zanimanja 160 KM.

"Za stipendije, namijenjene deficitarnim zanimanjima, mogu se prijaviti učenici koji se školuju za zanimanja bravar, zidar/zidar-moler i mesar", rekli su u ovom odjeljenju.

Prijave na konkurs, sa potrebnom dokumentacijom, dostavljaju se Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, putem prijemne kancelarije Gradske uprave.

"Obrasci za podnošenje zahtjeva za stipendiju, zainteresovani mogu preuzeti ispred prijemne kancelarije u Gradskoj upravi, pretinac broj 64, a nalaze se i na internet stranici grada", kazali su u nadležnom odjeljenju.

Dodaju da sve dodatne informacije o javnom konkursu zainteresovani mogu dobiti pozivom na broj 051/244-494 i 051/244-496 ili direktno u kancelarijama broj 23 i 24 u Gradskoj upravi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije