Banja Luka

Konkurs za stipendije u Banjaluci: Pogledajte koja su zanimanja deficitarna

Konkurs za stipendije u Banjaluci: Pogledajte koja su zanimanja deficitarna
Foto: Ustupljena fotografija | Konkurs za stipendije u Banjaluci: Pogledajte koja su zanimanja deficitarna

Odluka o stipendiranju učenika i studenata stupila je na snagu u četvrtak, 28. septembra, čime su stečeni i uslovi da bude raspisan konkurs za dodjelu gradskih stipendija za ovu školsku godinu.

Grad Banjaluka će u ponedjeljak, 2. oktobra, raspisati konkurs za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola, u okviru gradskog programa stipendija, vrijednog oko 1,8 miliona KM.

"Zbog neobjavljivanja odluke u 'Službenom glasniku' konkurs za dodjelu stipendija grada Banjaluka učenicima srednjih škola na području grada nije mogao biti raspisan 1. septembra, kako su to navikli naši srednjoškolci, a s obzirom na to da je riješen problem sa objavom službenih glasnika, među brojnim važnim odlukama, objavljena je i stupila na snagu i odluka o stipendiranju", kazali su iz Gradske uprave.

Kada je riječ o konkursu, kako kažu, srednjoškolci će moći konkurisati za tri vrste stipendije, i to: za uspjeh u školi, prema socijalnom statusu i za deficitarna zanimanja.

"Za narednu školsku ili akademsku godinu utvrđena su i deficitarna zanimanja, i to za učenike srednjih škola, a biće stipendirano školovanje za zanimanja: geodezija i građevinarstvo, tesar, armirač-betonirac i poljoprivreda i prerada hrane, mesar", kazali su oni.

Podsjećamo, učenička stipendija na osnovu uspjeha u školi i prema socijalnom statusu iznosi 100 KM, a za deficitarna zanimanja 170 KM, dok će visina stipendija za studente prema socijalnom statusu i za uspjeh na studiju iznositi 150 KM, a za deficitarna zanimanja 260 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije