Banja Luka

Kontejneri oštećeni, nedostaje korpi

Kontejneri oštećeni, nedostaje korpi
Foto: N.N. | Kontejneri oštećeni, nedostaje korpi

U većini naselja na području grada oštećeni su kontejneri i korpe za otpatke, zbog čega se građani žale na velike probleme s odlaganjem otpada.

"Dosta kontejnera je oštećeno, a smeće razbacano okolo. Problem su dotrajali i oštećeni kontejneri", kazao je Milan S. iz Rosulja.

Boško Vuksan, predsjednik Savjeta MZ Karanovac, smatra da u toj mjesnoj zajednici treba postaviti još sedam-osam kontejnera i isto toliko korpi.

"Kod nas najveći problem prave vandali, koji uništavaju kontejnere i korpe, razbacuju smeće na sve strane i stvaraju se divlje deponije i nered", kaže Vuksan.

Goran Knežević, predsjednik Savjeta MZ Gornja Piskavica, ističe da najveći problem imaju na groblju i kod crkve, gdje uopšte nema korpi za otpad.

"Nemamo korpe ni na jednom autobuskom stajalištu ni blizu puta. Potrebno ih je od 10 do 15, te pet kontejnera da ispunimo potrebe mjesne zajednice", rekao je Knežević i apelovao na mještane da ne razbacuju i uništavaju kontejnere i korpe.

Siniša Mrkobrda, predsjednik Savjeta MZ Rosulje, kaže da i u ovom naselju treba još kontejnera i korpi za otpatke.

U Odjeljenju za komunalne poslove rekli su da su dobili veliki broj zahtjeva za popravku, te postavljanje novih kontejnera i kanti za smeće.

Prema njihovim riječima, u toku je postupak nabavke 30 novih kontejnera zapremine 3,2 metra kubna.

Dodali su da je u toku i nabavka i korpi za otpatke, kojih je planirano oko 50.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije