Banja Luka

Korisnicima javnih kuhinja u Banjaluci obezbijeđen praznični ručak

Korisnicima javnih kuhinja u Banjaluci obezbijeđen praznični ručak
Foto: Facebook/Mozaik prijateljstva | Korisnicima javnih kuhinja u Banjaluci obezbijeđen praznični ručak

BANJALUKA - Uoči novogodišnjih praznika korisnicima javnih kuhinja i socijalno ugroženim građanima u Banjaluci biće obezbijeđen svečani ručak, koji će im i ove godine, u skladu s epidemiološkim mjerama, biti podijeljen u kutijama.

Miroslav Subašić, predsjednik Udruženja građana "Mozaik prijateljstva", rekao je za "Nezavisne" da i ove godine planiraju svečani ručak za sve praznike koji slijede.

"Prošle godine smo sve praznike obilježili posebnim ručkom", kazao je Subašić.

Dodao je će i ove godine ručak biti obezbijeđen, ali uz poštovanje epidemioloških mjera, tako što će se korisnicima ručak prethodno spremiti te spakovati u kutije za nošenje.

Prema njegovim riječima, imaju oko 500 korisnika, a i prošle godine su podijelili toliko paketa.

"Nadam se da ćemo ove godine, u skladu sa mogućnostima, podijeliti i više prehrambenih paketa", rekao je Subašić.

Željkica Ilić, sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Banjaluka, kazala je za "Nezavisne" da će korisnicima i ove godine biti obezbijeđeno 440 prazničkih paketa hrane.

"Kao i prošle godine, pakujemo prehrambene pakete koje naši korisnici mogu da odnesu kući", kazala je Ilićeva.

Miljenko Aničić, direktor Caritasa biskupije Banjaluka, istakao je za "Nezavisne" da prehrambene pakete svojim korisnicima dijele tokom cijele godine, a ne samo preko praznika.

Prema njegovim riječima, izbijanje pandemije je povećalo potrebu za hranom te je samo prošle godine podijeljeno ukupno 2.000 prehrambenih paketa.

Dodao je da su i ove godine dijelili pakete te da njihova vrijednost varira između 75 i 80 KM.

"Do marta ove godine smo podijelili 600 prehrambenih paketa. Trenutno imamo projekat pomoći migrantima te plan da podijelimo 150 paketa hrane za domaće građane", istakao je Aničić.

Iz Humanitarnog udruženja "Merhamet" rekli su za "Nezavisne" da su prošle godine sprovodili akciju podjele novogodišnjih paketa te da će ih i ove godine podijeliti 400.

"Cilj je da pomognemo članovima našeg udruženja te da ih na ovaj način obradujemo za novogodišnje praznike", saopštili su iz ovog udruženja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije