Banja Luka

Pratite nas na Google news

Kralj, režiser i konzul u trci za "Ključ grada"

Kralj, režiser i konzul u trci za "Ključ grada"
Foto: N.N. | Kralj, režiser i konzul u trci za "Ključ grada"
Biljana Popović, Bojana Kljajić

BANJALUKA - Vladimir Nikolić, generalni konzul Republike Srbije u Banjaluci, Denis Bojić, režiser i novinar RTRS, ali i kralj Petar I Karađorđević, između ostalih, u trci su ove godine za "Ključ grada", odnosno titulu počasnog građanina, saznaju nezvanično "Nezavisne".

Povodom Dan grada - 22. aprila, grad svake godine dodjeljuje nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima, preduzećima, ustanovama i drugim subjektima, a Odlukom o nagradama i priznanjima ustanovljeni su: "Ključ grada" s Poveljom "Počasni građanin grada", Zlatni grb grada, Plaketa grada te Nagrada grada Banjaluke mladima.

Inicijative za aprilske nagrade pravna i fizička lica mogla su dostaviti do 15. februara.

"U sve četiri kategorije pristiglo je 50 prijava, a među brojnim imenima  za  nagradu 'Ključ grada' s Poveljom 'Počasni građanin grada' nalaze se Vladimir Nikolić i Denis Bojić, ali i kralj Petar I Karađorđević, kojem će, ako bude izabran, ova nagrada biti dodijeljena posthumno", saznaju "Nezavisne".

Među kandidovanima za Zlatni grb grada, kako saznajemo, su i Tanasije Kuvalja, legendarni banjalučki biciklista i automobilista, te Udruženje gađana "Mozaik prijateljstva", 

Plakete grada mogle bi pripasti Predragu Tošiću, profesoru praktične nastave u Ugostiteljsko-trgovinskoj školi, te novinaru Ljubinku Spasojeviću, dok je među imenima za Nagradu garada mladima i Udruženje za međunarodnu razmjenu studenata IAESTE.

"Komisija mora da utvrdi sve pristigle prijedloge, a početkom aprila biće održana sjednica Skupštine grada, na kojoj će odbornici odlučivati o svim kandidatima, nakon čega će komisija morati da utvrdi sve pojedinačne kandidate", kazao je izvor "Nezavisnih".

Dobitnici titule

  • Željka Cvijanović i Goran Talić (2018)
  • Novak Ðoković (2015)
  • Aleksandar Bocan-Harčenko (2014)
  • Arie Livne (2012)
  • Nebojša Radmanović (2009)
  • Milorad Dodik (2008)
  • Svetislav - Tisa Milosavljević (posthumno) (2005)
  • Marianne Schommers (2004)

* Priznanje grada 2006, 2007, 2010, 2011, 2013, 2016 i 2017. godine nije dodijeljeno nikome.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije