Banja Luka

Kreativni avgust" nudi brojne sadržaje za djecu i mlade

Kreativni avgust" nudi brojne sadržaje za djecu i mlade
Foto: Srna | Kreativni avgust" nudi brojne sadržaje za djecu i mlade

BANJLUKA - Tradicionalna manifestacija u Banjaluci namijenjena djeci i mladima pod nazivom "Kreativni avgust" počinje danas i trajaće do 25. avgusta, na obali rijeke Vrbas iza dvorane Obilićevo.

Manifestaciju 15. godinu organizuje banjalučki Omladinski centar "Zdravo da ste", sa idejom da djeca provedu slobodno vrijeme tokom raspusta na kreativan i zanimljiv način, stičući nove vještine i razvijajući talente.

Programski sadržaji biće realizovani svaki dan od 18.00 do 20.00 časova, osim nedjelje.

Od danas do 10. avgusta djeca i mladi imaće priliku da se upoznaju o radu udruženja i neformalnih grupa koje djeluju na području grada.

Od 12. do 25. avgusta, prema programu, biće, između ostalog, organizovano slikarstvo za djecu i mlade, radionica kreativnih rukotvorina, crtanje stripa i grafita, škola gitare, brejk densa.

Planirane su i foto-video radionica, poetske i filmske večeri.

Završetak manifestacije biće upriličen 25. avgusta otvaranjem izložbe radova nastalih tokom radionica i koncertom na otvorenom.

Besplatne su sve radionice u okviru programa manifestacije.

Iz Omladinskog centra "Zdravo da ste" navode da je godišnje, u prosjeku, u radionicama koje su se održavale tokom manifestacije "Kreativni avgust" učestvalo od 200 do 250 djece i mladih.

Manifestaciju "Kreativni avgust" i ove godine podržao je Grad Banjaluka, kompanija Hemofarm i Helsinški parlament građana Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije