Banja Luka

Kreće se u gradnju obilaznice oko Banjaluke, poznata i trasa

Kreće se u gradnju obilaznice oko Banjaluke, poznata i trasa
Foto: Nezavisne novine | Kreće se u gradnju obilaznice oko Banjaluke, poznata i trasa

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković danas je razgovarao sa predstavnicima "Autoputeva Republike Srpske" u vezi sa gradnjom obilaznice oko najvećeg grada Republike Srpske.

Stanivuković kaže da će se izgradnjom obilaznice umnogome rasteretiti saobraćaj i smanjiti gužve, a od Istočnog i Zapadnog tranzita stvoriti gradske avenije. 

Kako je naglasio, Banjaluka će rješavanje imovinsko-pravnih poslova, završiti i prije predviđenih rokova i staviti na raspolaganje sve raspoložive kapacitete.

"Vadimo iz ladice i rješavamo sve predmete i probleme koji su decenijama stajali po strani i bili zanemarivani od strane prošlih administracija", rekao je prvi čovjek Banjaluke.

"Trasa na kojoj će biti izgrađena obilaznica oko Banjaluke  kreće od Kuljana, zatim se  ukršta sa auto-putem Banjaluka – Prijedor, te nastavlja dalje ka jugu Banjaluke", potvrdio je za "Nezavisne novine" Slobodan  Stanarević, izvršni direktor  "Autoputeva Republike Srpske", koji je prisutvovao današnjim razgovorima.

Kako je rekao, danas su imali razgovore sa predstavncima grada na kojim je dogovorena  priprema oko eksproprijacije zemljišta na kojoj će biti izgrađena obilaznica.

"Izgradnja obilaznice planirana je sredstavim Evropske investicione banke (EIB) s tim da je sa njima dogovoreno da 40 odsto sredstva budu grant sredstva", kazao je Stanarević.

Dodao je da će konačana cijena biti poznata krajem marta kada  bi trebalo da bude predstavaljen završni projekat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije