Banja Luka

Kreću radovi kod Hotela "Bosna"

Kreću radovi kod Hotela "Bosna"
Foto: N.N. | Kreću radovi kod Hotela "Bosna"

BANJALUKA – Radovi na spajanju ulica Kralja Petra I Karađorđevića i Vidovdanske (kod „Hotela Bosna“) počinju od sutra, saopšteno je iz Odjeljenje za saobraćaj i puteve grada Banjaluka.

Ovi radovi podrazumjevaju da će se postojeća ulica ispred hotela proširiti, a nakon toga biće izgrađen spoj, odnosno izlaz na Vidovdansku ulicu.

Proširenjem ulice,  biće omogućen dvosmjerni saobraćaj.

“Ovo je jedna od niza mjera i aktivnosti za poboljšanja odvijanja saobraćaja u centralnoj gradskoj zoni, a podsjećamo da su prije desetak dana započeli građevinski radovi na formiranju kružnog odvijanja saobraćaja kod „Ekvatora“, te da će završetkom ovih radovi biti okončana i izgradnja montažne kružne raskrsnice na ukrštanju ulica Kninska – Bulevar cara Dušana. Navedeni radovi predstavljaju početak implementacije mjera na uspostavljanju jednosmjernog režima odvijanja saobraćaja u centru grada”, navode iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Dodaju i to kako će krajem mjeseca započeti radovi na formiranju jednosmjernog saobraćaja u glavnoj saobraćajnici, na način da će se saobraćaj u Ulici Kralja Petra I Karađorđevića odvijati od Zgrade Vlade Republike Srpske ka Ekvatoru, a duž ulica Kninska – Vidovdanska- Prvog krajiškog korpusa će se odvijati u suprotnom smjeru, uz obilježavanje biciklističkih traka na kolovozu i tzv „žutih traka“ za vozila javnog prevoza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije