Banja Luka

Krenuo panoramski bus na Banj brdo

Krenuo panoramski bus na Banj brdo
Foto: N.N. | Krenuo panoramski bus na Banj brdo
Bojana Kljajić

BANJALUKA - "Banj bus" krenuo je danas sa vožnjama do spomenika na Banj brdu, a ove vožnje trajaće do kraja septembra.

"Banj bus" do Spomenika palim borcima na Banj brdu krenuo je u petak i prevoziće građane i turiste do najpoznatijeg gradskog izletišta do kraja septembra.

"Prevoz će formalno trajati do 30. septembra, ali ako vremenske prilike budu povoljne i bude interesa putnika, moguće je da bude nastavljen, ali bez sufinansiranja grada", rekao je Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Dodao je da je ugovor koji imaju sa prevoznikom fleksibilniji nego prošle godine.

"Ovim ugovorom imamo osiguran prevoz i za proljeće sve do ovog datuma naredne godine, i za Dan grada, 22. aprila, te ostale manifestaacije za koje bude potrebno", rekao je Sandić.

Ove godine je vozilo veće nego prethodne i ima 22 mjesta.

"Nakon niza peripetija, uspjeli smo da uspostavimo ovaj vid prevoza do Banj brda. Bus je prilagođen osobama sa invaliditetom, majkama sa kolicima i malim bebama, kao i biciklistima koji mogu da unesu svoj bicikl u bus", objasnio je Sandić.

Cijena prevoza je ista kao i prošle godine i iznosi jednu KM, a za djecu do pet godina je besplatan. Polazna stanica minibusa je kod fabrike obuće "Bema", a vozilo će saobraćati radnim danima od 15 do 19 časova, a neradnim od 9.30 do 19 časova.

"Grad na ovaj način izlazi u susret građanima, ali i turistima koje žele da posjete Banj brdo", rekao je Sandić.

Podsjetio je da je "Banj bus" prevozio putnike i prošle godine, te da je ovaj projekat naišao na dobre reakcije i prevezao oko 7.000 putnika , što je i pokazatelj da postoji veliki interes za ovaj vid prevoza.

"Naša prvobitna ideja je bila da dobijemo vozić za Banj brdo, ali pošto nije bilo zaintersovanih, onda smo se opet odlučili za panoramski minibus", kazao je Sandić.

Građani su oduševljeni što ponovo imaju mogućnost da ovim minibusom dođu na Banj brdo. Kažu da je potreban ovaj vid prevoza jer ima mnogo građana koji žele da dođu do ovog izletišta, ali da zbog zdravlja ili drugih problema ne mogu to da učine.

"Raduje me vijest da je 'Banj bus' počeo da vozi. Volim biti u prirodi, ali pješke ne mogu doći do ovog izletišta iz zdravstvenih razloga", kazao je Rajko M.

Dragana L. rekla je da je ovaj vid prevoza poseban doživljaj jer putnici imaju priliku da razgledaju i uživaju u panorami.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije