Banja Luka

Kresojević: Grad spreman da razgovara o rješenju za "Eko-toplane"

Kresojević: Grad spreman da razgovara o rješenju za "Eko-toplane"
Foto: Velibor Tripić/Arhiva/NN Ilustracija | Kresojević: Grad spreman da razgovara o rješenju za "Eko-toplane"

BANJALUKA - Grad je spreman da o pitanju likvidnosti "Eko-toplane" raspravi na narednom zasjedanju Skupštine grada, te kako je kazao gradski menadžer Bojan Kresojević očekuju usaglašen zahtjev o korekciji cijena na osnovu čega će vidjeti dalje korake.

Podsjećamo da su iz "Eko-toplane" naveli da je njihovo dalje poslovanje upitno te da je neophodno što prije pronaći adekvatno rješenje, jer kako kažu, prihodi nisu dovoljni za rashode ovog preduzeća.

Kresojević ističe da kontinuirano rade na iskorištavanju svih internih kapaciteta kako bi cijene građanima bile najprihvatljivije.

"Imali smo brojne sastanke sa Eko-toplanom i smatram da će nam u skladu sa našim posljednim sastankom dostaviti usaglašeni zahtjev a mi ćemo onda dalje u proceduru", kaže Kresojević.

Prema njegovim riječima jedino dugoročno rješenje pitanja grijanja u gradu i poslovanja "Eko-toplane" je projekat "Bolje grijanje" koji nije prihvaćen, a koji bi, kako on kaže, ostvario uštedu od dva miliona KM.

"Pozivam skupštinsku većinu da pruže podršku ovom projektu jer je to jedino dugoročno rješenje", zaključuje Kresojević.

Projekat boljeg grijanja predlaže rekonstrukciju distributivne toplovodne mreže ukupne vrijednosti od 10 miliona KM koju bi vraćalo preduzeće "Eko-toplana", a čiji bi grad bio garant.

Kako je Stanivuković ranije kazao, projekat su predlagali više puta a on nijednom nije došao na dnevni red sjednice gradskom parlamenta, odnosno odluka je odbijena još na skupštinskim kolegijumima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije