Banja Luka

Kresojević: Građanima ćemo prenijeti informacije o gradnji mosta u Česmi

Kresojević: Građanima ćemo prenijeti informacije o gradnji mosta u Česmi
Foto: Velibor Tripić | Kresojević: Građanima ćemo prenijeti informacije o gradnji mosta u Česmi

Zbog velikog interesovanja mještana Česme oko najavljenje izgradnje mosta u njihovom naselju, Bojan Kresojević, gradski menadžer ističe da je grad preuzeo svoje nadležnosti, a da će o dinamici rada na gradilištu zatražiti informacije od JP "Puteva RS".

"Ovo je projekat u našoj zajedničkoj realizaciji", kaže Kresojević.

Kako dodaje, zatražiće od JP "Puteva Republike Srpske" informacije o trenutnoj dinamici radova na gradilištu kako bi o ovome mogao informisati građane.

"Grad je blagovremeno preduzeo sve iz svoje nadležnosti kako bi mještani ovog naselja nakon osam godina čekanja dobili most. Riješili smo imovinsko-pravne odnose, obezbijedili smo svu projektnu dokumentaciju, idejno rješenje i građevinsku dozvolu", kaže Kresojević.

Most u naselju Česma uništen je u poplavama koje su Banjaluku zadesile 2014. godine i od tada je značajno otežana komunikacija u ovom naselju, a samim tim i u cijeloj Banjaluci.

Radovi na ovom mostu zvanično su u toku, a njihov završetak se može očekivati, prema riječima gradonačelnika Draška Stanivukovića, krajem jeseni, odnosno oko oktobra ili novembra ove godine,

Podsjećamo, kako su "Nezavisne novine" nedavno pisale, iako je završetak najavljen ove godine, zbog trenutnog stanja na gradilištu, na kojem se nalaze samo dvije hrpe šljunka, mještani ovog dijela grada su skeptični.

Kako su oni ranije kazali, na gradilištu mjesecima ništa nije urađeno.

"Najavili su početak radova, a već mjesecima nema nikakvog pomaka", kazao je mještanin ovog naselja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije