Banja Luka

Kresojević: Otpad ćemo tretirati kao resurs

Kresojević: Otpad ćemo tretirati kao resurs
Foto: Anja Vidić | Kresojević: Otpad ćemo tretirati kao resurs

BANJALUKA - Bojan Kresojević, gradski menadžer, istakao je da Grad Banjaluka, kao većinski osnivač JP "Depot", pokreće inicijativu da se pronađe nova lokacija umjesto deponije u Ramićima, a sastanak o ovoj temi biće održan u ponedjeljak u 12 časova.

Kako kaže na sastanku će prisustvovati predstavnici Ministarstva ekologije i sedam lokalnih zajednica, kao i iz preduzeća “Depot”.

"Stepen urbanizacije naselja Ramići je danas previsok da bi u tom naselju ostala deponija, naročito kada se uzme u obzir naseljenost susjednih naselja Šargovac, Dragočaj, Kuljani, Prijakovci i druga naselja", kazao je on, naglašavajući kako gradska administracija traži novu lokacija za deponiju gdje će biti odlagan otpad umjesto sadašnje deponije u Ramićima.

"Predviđeno je da deponija bude udaljena najmanje 500 metara od prvog najbližeg objekta u naseljenom mjestu", naveo je on.

Kako dodaje zbog toga je nužno pronaći novu lokaciju udaljenu od naselja i domova građana Banjaluke.

"Otpad više nećemo tretirati kao smeće već kao resurs, jer savremeni trendovi nalažu da je ovo jedan od izvora energije", kazao je on.

Kako kaže trenutno analiziraju lokacije.

"U prethodnoj 2023. godini preduzeće "Depot" je zabilježilo najuspješnije poslovanje do sada. Na ostvarene prihoda od 4,3 miliona KM ostvarena je dobit od 786 hiljada KM, što je za 53 odsto više nego u 2022. godini. Likvidna novčana sredstva su povećana za 550 hiljada KM na 1,9 miliona KM", istakao je Kresojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije