Banja Luka

Kresojević: Pridružiću se protestu vaspitača protiv Skupštine grada Banjaluka

Kresojević: Pridružiću se protestu vaspitača protiv Skupštine grada Banjaluka
Foto: Grad Banjaluka | Kresojević: Pridružiću se protestu vaspitača protiv Skupštine grada Banjaluka

BANJALUKA - Nakon razgovora sa zaposlenima u Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje obratio sam se predsjedniku Skupštine grada sa molbom da zakaže sjednicu Skupštine sa ovom temom, i da obezbijedimo ono što naši vaspitači zaslužuju, no nismo dobili nikakav odgovor po tom pitanju, te ću se i ja pridružiti protestu vaspitača protiv Skupštine grada, istakao je Bojan Kresojević, gradski menadžer povodom najavljenog štrajka upozorenja u Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka, a zbog toga što im nisu isplaćene veće plate.

Naime, Sindikalna organizacija ove javne ustanove je ranije najavila da će se ovaj štrajk održati u srijedu od sedam do osam časova.

"Neprihvatljivo je da zbog toga što neko ne želi da obavlja svoje dužnosti jedna od najvažnijih kategorija zaposlenih u ovoj državi ispašta", istakao je Kresojević za "Nezavisne".

Kako kaže, Gradska uprava podržava povećanje plata u Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

"U ovim uslovima kad je u Republici Srpskoj najveća inflacija, 15,4 odsto, a u Evropskoj uniji  8,9 odsto, jasno nam je da je povećanje plata minimum mjera za očuvanje dostojanstva radnika u Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

Mi smo obavijestili Centar 28. aprila da predlažemo povećanje plata prije nego što se Uprava obratila sa takvim prijedlogom. Da bi bilo obezbijeđena potrebna sredstva za isplatu povećanih plata Skupština grada treba da usvoji Rebalans budžeta i da omogući povećanje te stavke", kazao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije