Banja Luka

Kresojević: Štednjom djeteta trebaju raspolagati roditelji, a ne Centar za socijalni rad

Kresojević: Štednjom djeteta trebaju raspolagati roditelji, a ne Centar za socijalni rad
Foto: Društvene mreže | Kresojević: Štednjom djeteta trebaju raspolagati roditelji, a ne Centar za socijalni rad

BANJALUKA - Podnijeću inicijativu Vladi Republike Srpske da se izmijeni Porodični zakon, te da se definiše da novčanom imovinom djeteta raspolažu roditelji, najavio je gradski menadžer Bojan Kresojević.

“Naime, od 1.9. kada je ovaj Zakon stupio na snagu, roditelji da bi podigli štednju ili bilo koja druga novčana sredstva moraju dobiti saglasnost Centra za socijalni rad. To je propisano članom 335. gdje se zahtjeva da roditelji pribave rješenja organa starateljstva (a to je Centar za socijalni rad). Ovakav zakon može biti sve, samo ne porodični. Radi se o slabljenju instituta porodice, koja predstavlja stub zdravog društva”, napisao je Kresojević na društvenim mrežama.

Kako navodi, odredbama Porodičnog zakona krši i član 8. Evropske konvencije o ljudskim pravima i osnovnim slobodama povređujući pravo na privatni i porodični život.

“Brojni roditelji javili su mi se sa ovim problemom i u ime svih roditelja ja im se zahvaljujem. Na ovakvu povredu porodice ne smijemo ćutati”, navodi  Kresojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije