Banja Luka

Kresojević o najavljenom poskupljenju komunalnih usluga

Kresojević o najavljenom poskupljenju komunalnih usluga
Foto: Velibor Tripić | Kresojević o najavljenom poskupljenju komunalnih usluga

BANJALUKA - Na vanrednoj sjednici gradskog parlamenta koja je zakazana u srijedu odbornici će raspravljati o neophodnoj korekciji cijena komunalnih usluga, a kako je kazao gradski menadžer Bojan Kresojević, grad će snositi više od 60 odsto ukupnog poskupljenja.

Prema njegovim riječima, predložene korekcije cijena od strane preduzeća 'Vodovod', 'Eko toplane' i 'Čistoća' grad smatra neprihvatljivim.

"Razgovaramo sa svim komunalnim preduzećima u cilju da na sebe  preuzmemo što veći teret poskupljenja", poručuje gradski menadžer.

Ma da, kako ističe mininalne promjene će se odnositi na odvoz i odlaganje otpada, na vodovod i kanalizaciju, te isporuku i snabdijevanje toplotnom energijom.

"Korekcija cijene za vodovod i kanalizaciju, te odvoz otpada će biti za oko dvije do tri KM po domaćinstvu", kazao je Kresojević.

Kako je pojasnio, domaćinstvo od npr. 60 metara kvadratnih će morati izdvojiti oko dvije KM više.

Što se tiče "Eko toplane" i usluga grijanja, oni su, prema riječima gradskog menadzera tražili povećanje od 58 odsto što gradska administracija takođe smatra neprihvatljivim.

"Grad planira na sebe da preuzme više od dvije trećine vrijednosti poskupljenja grijanja" ističe Kresojević.

Podsjećamo da su naredne sedmice najavljenje dvije vanredne sjednice gradskog parlamenta, jedna u ponedeljak kada će se raspravljati o budžetu grada za tekuću godinu, a druga u srijedu kada će se odlučiti o poskupljenju pomenutih komunalnih usluga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije