Banja Luka

Kružni tok kod "Lesnine" biće gotov u septembru

Kružni tok kod "Lesnine" biće gotov u septembru
Foto: N.N. | Kružna raskrsnica kod "Lesnine" teče po planu, biće gotov u septembru

Izgradnja kružne raskrsnice na ukrštanju magistralnog puta M4 u Ulici knjaza Miloša s ulicama Ivana Gorana Kovačića i Braće Pišteljića kod "Lesnine" odvija se predviđenom dinamikom i već su postavljeni ivičnjaci izlivnih i ulivnih kolovoznih traka, rekli su u "Putevima RS", koji finansiraju ovaj projekat.

Izgradnja ovog kružnog toka je počela 19. marta, rok je 120 radnih dana od uvođenja izvođača u radove, što znači da bi kružni tok trebalo, ako i dalje sve bude teklo po planu, da bude gotov u septembru ove godine.

"Trenutno se vrši struganje starog sloja asfalta te rješavanje odvodnje vode sa kolovoza. Nakon toga izvođač radova će asfaltirati ulivne i izlivne kolovozne trake", pojasnili su u "Putevima RS".

Vrijednost projekta izgradnje ove kružne raskrsnice je oko 1,3 miliona KM.

Podsjećamo, kružna raskrsnica kod "Lesnine" jedna je od tri planirane koje Gradska uprava radi u saradnji sa "Putevima RS" u nastojanju da se smanje gužve na staroj gradiškoj cesti.

Druga je kod škole "Ivan Goran Kovačić" prema Trapistima i treća kod "Hiperkorta" u Dervišima.

Zbog bezbjednosti pješaka koji se kreću u blizini raskrsnice kod "Lesnine" planirana je i izgradnja trotoara od raskrsnice prema tržnom centru "Tropic".

Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve, rekao je ranije da je ovaj projekat veoma značajan i bitan, te da je ovo jedno od najvećih saobraćajnih čvorišta u gradu.

"Na ovom koridoru izgrađene su kružne raskrsnice kod tržnog centra 'Delta planet', kod Rebrovačkog mosta i na istočnom tranzitu te je sada ova saobraćajnica najopterećenija, a ovom raskrsnicom i izgradnjom Ulice Ivana Gorana Kovačića spojićemo istočni i zapadni tranzit i omogućiti bolji i brži protok saobraćaja", naglasio je Sandić.

Ovo je 11. kružna raskrsnica koja se gradi u zadnje tri godine, a uporedo sa realizacijom ovog projekta iz Gradske uprave su ranije rekli da će obližnja saobraćajnica u Ulici Ivana Gorana Kovačića biti proširena na četiri trake.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije