Banja Luka

Kružna raskrsnica na Malti gotova do 16 časova

Kružna raskrsnica na Malti gotova do 16 časova
Foto: N.N. | Kružna raskrsnica na Malti gotova do 16 časova

BANJALUKA - Počela je montaža kružne raskrsnica na Malti, odnosno na ukrštanju Ulice Trive Amelica sa Ulicom Dr Mladena Stojanovića, a ovi radovi bi trebali biti završeni danas do 16 časova, rekli su u Gradskoj upravi.

"Ova kružna raskrsnica izgrađuje se sa uklapajućim montažno-demontažnim elementima, a prije toga je postavljen novi asfaltni sloj jer je stari bio oštećen  i pojavili su se kolotrazi", rekli su u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Izgradnja ovog kružnog toka počela je u martu, njegova vrijednost je 37.000 KM, a prema projektu on ima samo jednu saobraćajnu traku.

Građani se raduju što se ovi radovi privode kraju i kako kažu očekuju da će saobraćaj sada funkcionisati bržim tokom.

"Izgradnjom kružnih raskrsnica gužve se u velikoj mjeri smanjuju i smatram da bi svi vozači trebali imati strpljenja dok su radovi u toku jer nakon toga saobraćaj će biti rasterećeniji", kazao je Goran K iz Rosulja.

Trenutno je u toku izgradnja još jedne kružne raskrsnice i to u naselju Lauš kod restorana "Sirano", vrijednost ovog projekta je 650.000 KM, a on bi trebao biti završen u junu. Izgradnjom kružnih tokova nastoji se, da se rasterete raskrnice i smanje gužve u saobraćaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije