Banja Luka

Pratite nas na Google news

Kružni tok kod "Lesnine" u drugoj polovini jula

Kružni tok kod "Lesnine" u drugoj polovini jula
Foto: N.N. | Kružni tok kod "Lesnine" sredinom jula
Nemanja Vukojević

BANJALUKA - Izgradnja kružnog toka kod "Lesnine" ulazi u završnu fazu i trebalo bi da bude gotova u drugoj polovini jula, rekao je Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Kako je istakao, trenutno se asfaltira kružni tok i hortikulturno uređenje pratećih zelenih površina.

"Očekujemo da radovi budu završeni u drugoj polovini mjeseca, odnosno najvjerovatnije poslije 20. jula. Po izgradnji ove raskrsnice očekuje se da će saobraćaj biti znatno rasterećeniji na ovom jako važnom saobraćajnom čvorištu", kazao je Sandić.

Ovo je 11. kružna raskrsnica koja se gradi u zadnje tri godine, a realizuje se u saradnji grada i "Puteva RS". Vrijednost investicije je oko 1,3 miliona KM.

Uporedo sa realizacijom ovog projekta, obližnja saobraćajnica u Ulici Ivana Gorana Kovačića biće proširena, kako bi se kompletirala poveznica istočnog i zapadnog tranzita, od novog mosta u Obilićevu do kružnog toka na zapadnom tranzitu kod "Centruma".

"Grad je ranije potpisao sporazum sa 'Putevima RS' za izgradnju ove ulice, ali još nemamo informaciju kada će radovi početi. Dostavili smo im svu potrebnu dokumentaciju, tako da se nadamo da će uskoro biti raspisana javna nabavka za izbor izvođača radova", naglasio je Sandić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije