Banja Luka

Krv darovalo 65 radnika "Elektrokrajine" Banjaluka

Krv darovalo 65 radnika "Elektrokrajine" Banjaluka
Foto: N.N. | Krv darovalo 65 radnika "Elektrokrajine" Banjaluka

BANJALUKA - U aprilskoj akciji dobrovoljnog davanja krvi, koju je organizovao Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi banjalučkog preduzeća "Elektrokrajina", 65 radnika darovalo je ovu dragocjenu tečnost.

U petak je krv darovalo 45 dobrovoljnih davalaca, a njih 20 ju je dalo prethodnih dana.    

Predrag Klincov, portparol "Elektrokrajine", kazao je da se zbog teške situacije koju je prouzrokovala pandemija virusa korona smanjio broj radnika, što je negativno uticalo i na sam aktiv.

"Ipak, ni pandemija virusa korona nas nije spriječila da nastavimo sa tradicionalnom akcijom", kazao je Klincov. 

Dodaje da Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi postoji od 1999. godine, te da je ovo 22. godina otkad članovi ovog aktiva daruju krv.       

"Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi 'Elektrokrajine' je jedan od najvećih među javnim preduzećima u Republici Srpskoj i godišnje je u neka bolja vremena znao prikupiti i 400 doza krvi", kazao je Klincov.         

Miladin Rendić iz Prijedora kaže da mu je ovo drugi put da daruje krv.      

"Prošle godine sam prvi put darivao ovu dragocjenu tečnost, a prijavio sam se i ove godine. Na ovaj način želim da pomognem koliko god mogu onima kojima je krv neophodna", rekao je Rendić.    

Naglašava da se odlično osjeća nakon što je darivao krv.

Ljubiša Ramanda, aktivista dobrovoljnih davalaca krvi iz "Elektrodistribucije" Prijedor, kaže da je dovezao svoje kolege da daju krv.    

"Ja sam spletom okolnosti prije 15 dana dao kolegi krv, a inače je dajem svakih tri-četiri mjeseca, odnosno kad god imam priliku jer smatram da je to humani gest", kazao je Ramanda.

Akcija darivanja krvi, koju Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi organizuje u saradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu RS, održava se dva puta godišnje, u aprilu i septembru.

Kako navode iz "Elektrokrajine", u ovoj akciji učestvovalo je svih 10 radnih jedinica "Elektrokrajine", a ove godine je pandemija spriječila da učestvuju elektroprivredna preduzeća iz RS, BiH i Srbije čiji su radnici krv donirali prethodnih godina.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije