Banja Luka

Kurteš demantuje tvrdnje Stanivukovića

Kurteš demantuje tvrdnje Stanivukovića
Foto: N.N. | Kurteš demantuje tvrdnje Satnivukovića
N.N.

Demanti profesora dr Siniše Kurteše koji reaguje na tekst "Stanivuković prozvao Radojčićevog zamjenika i savjetnika", objavljen na portalu "Nezavisnih novina" 12. septembra ove godine prenosimo u cjelosti.

Predmet: Demant na netačne navode iznesene dana 12.09.2021. godine

Poštovani,

Imajući u vidu da ste kao medijska kuća prenijeli navode gradonačelnika Banja Luka sa press konferencije od 12.09.2021.godine u kojima su iznesene neistinite tvrdnje i insinuacije predlažem da u skladu sa članom 8. Zakonom o zaštiti od klevete objavite ovaj demanti na istom mjestu i na isti ili sličan način na koji je objavljena informacija na koju se demant odnosi, a kako slijedi:

  • Nije tačno da su fime u kojima sam  suvlasnik imale privilegovan položaj u gradskoj upravi niti u bilo kom lokalnom preduzeću u kojem Grad Banja Luka ima vlasnički udio a kako je to gradonačelnik insinuirao na pres konferenciji od 12.09.2021.godine
  • Nije tačno da sam primio 75 000 KM ili 100 000 KM kako je to gradonačelnik dramatično iznio a kako bi privukao pažnju šire javnosti. Naime, bio sam savjetnik prethodnog gradonačelnika te za te poslove primao mjesečnu novčanu nadoknadu od 1. 500 KM u period od 5.12.2016. – 05.12.2020.godine. Svoj posao sam obavljao savjesno i odgovorno te javnost radi, želim da naglasim da sam kao savjetnik Gradu Banja Luci obezbjedio 8.000.000,00 KM  granta od Evropske unije, tehničke pomoći u vrijednosti od 1.000.000,00 KM i mnogo drugog za šta postoje relevantni materijalni dokazi u gradskoj upravi.
  • Nije tačno da su firme u kojima sam suvlasnik imale bilo kakve poslovne odnose i transakcije sa Eko Toplanom d.o.o Banja Luka a kako to gradonačelnik tvrdi. Bio sam član Upravnog odbora Eko toplane u periodu od 12/2019 – 03/2021 te za te poslove nisam primao novčanu naknadu.
  • Firme u kojima sam vlasnik zapošljavaju oko 150 ljudi, posluju isključivo na otvorenom tržištu, plaćaju uredno sve svoje poreske i komercijalne obaveze razvijajući se u skladu sa poslovnom politikom te imaju svoj profesionalni menadžment koji upravljaju sa istim.

S obzirom da je gradonačenik Banja luke iznio neosnovane optužbe o meni lično bez bilo kakvih dokaza (već samo navođenja firmi u kojima sam vlasnik što je uvijek bilo dostupno javnosti), prljanjem moje akademske karijere, stavljanje mene na javni stub srama primoran sam da zatražim adekvatnu pravnu zaštitu pred organima  Republike Srpske.

Na kraju želim da naglasim da me neće izjave gradonačelnika i njegova loše izrežirana kampanja  pokolebati da i dalje budem na raspolaganju institucijama Republike Srpske kako bismo razvijali naše društvo, baš onako kako smo to radili za vrijeme gradonačenika Igora Radojičića.

 S poštovanjem!

Prof.dr Siniša Kurteš


Vezane vijesti:

Stanivuković prozvao Radojčićevog zamjenika i savjetnika

"Euros osiguranje" demantovalo tvrdnje Stanivukovića

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije