Banja Luka

Jelena Kurtinović smijenjena sa čela Centra za predškolsko vaspitanje

Jelena Kurtinović smijenjena sa čela Centra za predškolsko vaspitanje
Foto: Twitter | Kurtinovićeva za "Nezavisne" potvrdila da je smijenjena

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković razriješio je dužnosti direktoricu Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Jelenu Кurtinović.

Jelena Kurtinović za "Nezavisne" je izjavila da je danas bila pozvana u Gradsku upravu zbog, kako kaže, potpisivanja pojedinačnog kolektivnog ugovora, ali da je kako ističe pred kraj ovog sastanka obaviještena da je smjenjuju sa pozicije direktora ovog Centra.

"Smatram da se politika teško uplela u rad Centra, nažalost djeca i zaposleni najviše ispaštaju, jer takva promjena direktora zahtijeva adaptaciju", rekla je Kurtinovićeva.

Dodala je da ovo nije prvi put da je smijenjena sa ove pozicije, te da se veoma dugo bavi politikom, više od 20 godina, i da će se politikom baviti i u buduće.

Jelena Kurtinović inače je kadar Socijalističke partije (SP), a već jednom je smijenjena sa funkcije direktorice Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje. Na njeno mjesto došla je Andrea Dorić iz SPS-a, ali je i ona smijenjena nakon što predsjednik SPS-a Goran Selak nije potpisao koalicioni sporazum u Banjaluci. Nakon toga je na ovu funkciju ponovo vraćena Kurtinovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije