Banja Luka

Lauš dobija vodu, a u Borovce stigla struja

Lauš dobija vodu, a u Borovce stigla struja
Foto: N.N. | Lauš dobija vodu, a u Borovce stigla struja

BANJALUKA - U ulicama Božidara Adžije i Filipa Kljajića u naselju Lauš danas je počela izgradnja vodovoda, a u zaselku Borovci u mjesnoj zajednici Piskavica puštena je u rad nova trafo-stanica zahvaljujući kojoj će 42 domaćinstva imati stabilnije napajanje strujom.

U Ulici Božidara Adžije biće izmješten vodovod sa privatne parcele u dužini od 144 metra i biće izgrađen novi krak dužine 65 metara, a u Ulici Filipa Kljajića predviđena je izgradnja dva kraka vodovoda - jedan dužine 145 metara, a drugi 45 metara. 

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je i ozvaničio početak izgradnje vodovoda, rekao je da vrijednost ovih radova iznosi 43.360 KM.

"U ove dvije ulice bilo je dosta problema sa snabdijevanjem vodom, jer se radilo o staroj mreži i dio naselja nije imao kvalitetno vodosnabdijevanje", rekao je Radojičić.

Dodao je da će radove izvoditi preduzeće "Golden Card", koje ima rok od 50 dana da završi sve predviđene radove.

"Ako nas vrijeme posluži vodovod bi mogao biti završen do kraja januara, a ako vremenske prilike budu lošije radovi bi mogli trajati duže", rekao je on.

Nebojša Matić, predsjednik Savjeta MZ Lauš 1, istakao je da vodovod mnogo znači mještanima.

"Mjesna zajednica je godinama ukazivala na probleme koji muče građane, posebno kanalizacija i voda. Lauš je kompleksno područje, a posebno Ulica Božidara Adžije", kazao je Matić.

Trafo-stanicu u Borovcima izgradilo je preduzeće "Elektrokrajina", a vrijednost radova je 63.000 KM.

"Ovo je aktivnost koju radimo tokom cijele godine u saradnji s 'Elektrokrajinom', uglavnom na prigradskom području, gdje je slabije napajanje električnom energijom",  rekao je Radojičić.

Naglasio je da je krajnji cilj da se čitavo područje grada, bez obzira da li je riječ o prigradskom ili seoskom, što bolje uredi u vezi sa snabdijevanjem strujom.

Predrag Klincov, portparol "Elektrokrajine", kazao je da im je plan da puste u rad još dvije trafo-stanice do kraja godine i dodao da je u Borovcima urađeno 850 metara srednjenaponske i kilometar niskonaponske mreže.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije