Banja Luka

Lazarevo dobija dječije igralište

Lazarevo dobija dječije igralište
Foto: N.N. | Lazarevo dobija dječije igralište

BANJALUKA - Naselje Lazarevo uskoro će dobiti dječije igralište, koje će donirati kompanija "Meridijan" a d. Banjaluka.

Gradonačelnik Igor Radojičić i direktor ove kompanije Anđelko Šobot, potpisali su danas ugovor o donaciji ovog igrališta koje će biti izgrađeno u krugu Osnovne škole "Borisav Stanković".

"Hvala ovoj domaćoj kompaniji što se priključila našoj velikoj akciji izgradnje dječijih igrališta i koja je u svom gradu odlučila da doprinese poboljšanju ukupnog života građana, prije svega djece i njihovih porodica. Ovaj put ćemo obradovati mališane u Lazarevu", kazao je gradonačelnik Radojičić.

Ovo je prvo dječije igralište iz ove akcije koje će biti izgrađeno u Lazarevu, kako je istakao gradonačelnik – naselju u kome je puno porodica, djece i dvije osnovne škole.

"Do sada smo u ovoj akciji dobili 12 novih igrališta od 19 kompanija. U ovoj godini očekujemo još najmanje šest dogovorenih igrališta i nastavljamo ovu aktivnost sa novim kompanijama", kazao je Radojičić i istakao da je Grad donatorima ponudio šezdesetak lokacija za gradnju igrališta na svim područjima grada.

Direktor kompanije Meridijan, koja se već 70 godina bavi transportom i logistikom, kazao je da aktivno učestvuju u razvoju ovog društva.

"Zadovoljstvo nam je što je Grad dozvolio da radimo ovo igralište, kojim ćemo stvoriti uslove da djeca iz Lazareva dobiju mjesto za igru i druženje", naglasio je Šobot.

Izgradnja igrališta, procijenjene vrijednosti oko 30.000 KM, trebalo bi da počne u roku od tridesetak dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije