Banja Luka

Likovni radovi banjalučkih osnovaca na takmičenju u Ukrajini

Likovni radovi banjalučkih osnovaca na takmičenju u Ukrajini
Foto: Image by eroddy02 from Pixabay | Likovni radovi banjalučkih osnovaca na takmičenju u Ukrajini

U okviru saradnje Banjaluke i grada partnera Lavova učenici banjalučkih osnovnih škola učestvovaće na međunarodnom takmičenju u crtanju za djecu, koje organizuje taj ukrajinski grad.

"U težnji da se saradnja ukrajinskog grada partnera Lavova i Banjaluke nastavi i u vremenu opterećenom zdravstvenim izazovima na globalnom nivou, Lavov organizuje međunarodno takmičenje u crtanju za djecu, u kojem učestvuju učenici iz Lavova i njegovih gradova partnera", istakli su u Odsjeku za regionalnu i međunarodnu saradnju i protokol gradonačelnika.

Tema takmičenja je "Moj idealni grad", a cilj je da se kroz prizmu dječje mašte prikažu različiti gradovi svijeta, kako bi se bolje razumjeli njihova kultura i jedinstvenost.

U Lavov iz Banjaluke putuju tri rada, i to rad Lane Solomun, učenice VII b iz OŠ "Jovan Dučić", Teodore Trkulje iz IX 3 OŠ "Stanko Rakita" i Milice Trkulje iz VIII 1 OŠ "Đura Jakšić".

Izložba svih pristiglih radova biće postavljena u zgradi Gradske uprave Lavova.

"Našim malim građanima i njihovim nastavnicima zahvaljujemo na trudu i kreativnosti koje su uložili kako bi na najbolji mogući način predstavili naš grad u Lavovu", poručili su iz Odsjeka za regionalnu i međunarodnu saradnju i protokol gradonačelnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije