Banja Luka

"Ljeto na Vrbasu": Skokovi sa Gradskog mosta u nedjelju

"Ljeto na Vrbasu": Skokovi sa Gradskog mosta u nedjelju
Foto: N.N. | "Ljeto na Vrbasu": Skokovi sa Gradskog mosta u nedjelju

Skokovima sa Gradskog mosta, jednim od zaštitnih znakova "Ljeta na Vrbasu", u nedjelju od 15 časova biće i zvanično otvorena ova tradicionalna sportska manifestacija, najavljeno je iz Turističke organizacije grada Banjaluka.

Dodaju da je prije skokova u 14 časova nastup ronilaca i spasilaca Ronilačkog kluba "Buk".

"Prijavljeno je više od 20 skakača iz Banjaluke, Zenice, Sarajeva, Mostara, Konjica, Cazina, Užica i Kragujevca", kazali su u Turističkoj organizaciji grada.

Manifestacija "Ljeto na Vrbasu" uobičajeno počinje drugog vikenda u julu, a ove godine njeno 68. izdanje do 25. jula ponudiće više sportskih i kulturno-zabavnih aktivnosti.

Prema programu manifestacije, "ples pod zvijezdama" najavljen je za 17. jul na plaži ispod dvorane "Obilićevo", dok je za dan poslije predviđen bioskop na otvorenom na platou tvrđave Kastel.

U završnom dijelu manifestacije predviđeni su trke dajak čamaca, izbor najljepšeg dajaka i kotlićijada na plaži Abacija, 25. jula.

Manifestaciju na Vrbasu su prvi put organizovali članovi Kluba akademičara Banjaluka još 1953. godine pod nazivom "Karneval na Vrbasu".

Krajem sedamdesetih godina manifestacija mijenja ime u "Susreti na Vrbasu", a od 1995. dobija današnje ime "Ljeto na Vrbasu".                                                                                                                                      

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije