Banja Luka

Mališani farbali jaja u Parku "Petar Kočić"

Mališani farbali jaja u Parku "Petar Kočić"
Foto: Grad Banjaluka | Mališani farbali jaja u Parku "Petar Kočić"

BANJALUKA - Vaskršnji praznici dali su banjalučkom Parku "Petar Kočić" novi izgled, inspirisan, prije svega, tradicijom, prirodom i daškom proljeća, koji su danas upotpunili mališani farbajući jaja i učeći nove tehnike ukrašavanja.

Šarena oslikana jaja, pilići, zečevi i cvijeće samo su mali dio harmoničnog ambijenta, koji je u organizaciji Grada Banjaluka upiličen u Parku "Petar Kočić".

"Kreativni tim Gradske uprave je još jednom pokazao kako grad može da izgleda kada se divne ideje sprovedu u djelo. Nakon izložbe cvijeća, koja je oduševila Banjalučane, imamo još jednu postavku, koja će ove praznike učiniti ljepšim", rekao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

On je poručio da je važno da naši najmlađi uče o tradiciji i našim običajima.

"Danas je Veliki petak, dan kada je razapet Isus Hrist, ali i dan kada se po našim običajima farbaju jaja. Zato smo mi simbolično organizovali radionicu sa najmlađima, kako bismo vam pokazali novi izgled parka, uz poštovanje naše tradicije i običaja", poručio je Stanivuković.

Gradonačelnik je svim vjernicima čestitao praznike uz tradicionalni pozdrav – Hristos vaskrse.

Iz kreativnog tima Gradske uprave poručuju da ovo nije sve. Članica ovoga tima, Valentina Savić Mandić, kaže da se ovim nastavljaju proljetne aktivnosti.

"Krenuli smo sa obilježavanjem Dana grada, ukrasima u Gospodskoj ulici, izložbom cvijeća, otvaranjem parkinga za bicikle, a sada na kreativan način obilježavamo i vaskršnje praznike", rekala je ona.

Dodaje da će Park "Petar Kočić" postati centralno mjesto zbivanja, te da će Banjaluka, čitave godine biti živa, sa puno aktivnosti za sve uzraste.

"Nastavićemo čitave godine u ovom maniru. Imamo dosta toga u planu", rekla je Savić Mandić.

Osim mališana, vaskršnji ambijent u Parku oslikala je mlada slikara Aleksandra Kecman, koja je poručila da je svaka statua unikatna i na jedan impresionistički način oslikana raznolikim motivima Vaskrsa.

"Trudila sam se da imaju raznolikost motiva i proljeća i Vaskrsa, ali da sva jaja budu u harmoniji i pričaju jednu priču. Najveći izazov bila su velika jaja od metar i po visine", rekla je Kecman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije