Banja Luka

Mališani iz "Plavog čuperka" s ljubavlju ukrasili jaja

Mališani iz "Plavog čuperka" s ljubavlju ukrasili jaja
Foto: Velibor Tripić | Mališani iz "Plavog čuperka" s ljubavlju ukrasili jaja

BANJALUKA - Šarena jaja, boje, korpice sa slamom, ukrasi, dekoracije, mnogo vrijednih ručica koje se trude da ukrase svoje jaje što ljepše, a uz to sve i mnogo osmijeha - bila je atmosfera pred Vaskrs u vrtiću "Plavi čuperak".

Mališani u ovom vrtiću spremno dočekuju Vaskrs, najradosniji hrišćanski praznik, a posebno ih čini srećnim farbanje jaja raznim bojama, crtanje po njima, ali i pravljenje korpica u koja ih stavljaju.

"Prvo smo napravili korpice uz pomoć teta, pravili smo i dekoracije u obliku jaja i pilića od papira, a sada je na red došlo i šaranje jaja", kazala je djevojčica Mila.

S pripremama za ovaj praznik mališani su počeli prije nekoliko dana, kada su se na sve strane u vrtiću mogle vidjeti boje, simboli Vaskrsa i mnoge dekoracije cvijeća, leptira i pčelica, koje su napravili od kartona i papira.

Malena Lana Malešević kaže da ona ovaj praznik voli najviše pošto tada rade mnoge zanimljive stvari, a da joj je najdraže farbanje jaja, te da je njeno jaje s roze šljokicama jer njih najviše voli.

Tokom naše posjete ovom vrtiću dječica su bila vesela, razigrana, s mnogo ljubavi i kreativnosti šarala su jaja i uživala u tome.

Među njima je i Luka Pekez, koji je rekao da voli ovaj praznik jer je on najšareniji i najljepši.

"Vaskrs ću provesti s porodicom, a najviše se radujem tucanju jaja s bratom i sekom", ispričao nam je Luka.

Neki mališani su prstiće umakali u tempere i njima farbali jaja, a kažu da im je na taj dan oprošteno ako se isprljaju bojama te da se roditelji i tete neće ljutiti.

Povodom Vaskrsa mališani su učili i pjesmice, a četvorogodišnji dječak Vuk nam je rekao da je njemu najdraža pjesmica o vaskršnjem zeki.

"Vaskrs volim jer je on u proljeće, ima mnogo cvijeća, ali i sunca, tako da mnogo vremena provedem vani igrajući se", rekla nam je malena Nađa Uzelac, koja ima četiri godine.

Njena drugarica Anja Vuković kazala je da je srećna na ovaj praznik zbog svih običaja, ali i zbog gostiju koji im dođu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije