Banja Luka

Mališani na Starčevici dobili novo igralište

Mališani na Starčevici dobili novo igralište
Foto: N.N. | Mališani na Starčevici dobili novo igralište

BANJALUKA - Mališani Starčevice dobili su novo, savremeno dječje igralište u Ulici Sime Miljuša.

Novoizgrađeno igralište donacija je Addiko banke, a u petak su ga svečano otvorili gradonačelnik Igor Radojičić i Žaklina Dimitrijević, članica Uprave Addiko banke Banjaluka.

Radojičić je rekao da je ovo 19. dječje igralište sagrađeno u okviru akcije sa društveno odgovornim kompanijama, podignuto u posljednjih godinu i po.

"Zahvaljući donaciji Addiko banke mališani iz našeg najvećeg naselja dobili su novo mjesto za igru", kazao je Radojičić.

Istakao je da Starčevica, kao veliko naselje, ima potrebu za još igrališta.

Najavio je da će uskoro biti otvoreno i novo igralište za mališane u Novoj varoši te pozvao i druge društveno odgovorne kompanije da se uključe u ovu akciju.

Novo igralište na Starčevici opremljeno je brojnim savremenim rekvizitima, koji zadovoljavaju najviše svjetske standarde.

"Mi smo u okviru naše strategije društveno odgovornog poslovanja odlučili finansirati obnovu igrališta na Starčevici, kako bi najmlađi stanovnici ovog naselja dobili adekvatno mjesto za igru u neposrednoj blizini svojih domova", istakla je Dimitrijevićeva.

Dodala je da će Addiko banka, kao društveno odgovorna kompanija, donirati i GPS narukvice za djecu s autizomom, a planirana je i donacija udžbenika za učenike nekoliko osnovnih škola u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije