Banja Luka

Mališani pjesmom i igrom ukazali na svoja prava

Mališani pjesmom i igrom ukazali na svoja prava
Foto: N.N. | Mališani pjesmom i igrom ukazali na svoja prava

BANJALUKA - Igrom, pjesmom i druženjem, mališani su ukazali na svoja prava na manifestaciji "Djeca su ukras svijeta", koja je večeras održana u Banskom dvoru povodom obilježavanja "Nedjelje djeteta".

Mališani su zabavnim programom pokazali svojim roditeljima i prijateljima da su djeca ukras svijeta i ukazali na obaveze odraslih prema djeci.

Dijana Đukić, djevojčica koja je učestvovala na manifestaciji rekla je kako je to bilo lijepo iskustvo.

"Večeras sam učestvovala na modnoj reviji i bilo je to prelijepo druženje sa mojim drugarima", kazala je Dijana.

Centar za socijalni rad Banjaluka prvi put je organizovao ovu manifestaciju zajedno sa udruženjima "Nova generacija", udruženje "4+", JU Centar "Zaštiti me", Dječiji studio glume "Roda", Centar za podršku porodicama djece osoba sa poteškoćama "Dajte nam šansu-Zvjezdice i sa udruženjem "Daunov sindrom" Banjaluka.

"Prvi put organizujemo ovu manifestaciju zajedno sa udruženjima koje grad podržava kroz Centar za socijalni rad Banjaluka, a sljedeće godine planiramo još bogatiji program povodom "Nedjelje djeteta", kazala je Irena Joldžić, direktorica banjalučkog Centra za socijalni rad.

Obilježavanje “Nedjelje djeteta” provodi se u većini evropskih zemalja sa ciljem da se promovišu osnovni ciljevi UN Konvencije o pravima djeteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije