Banja Luka

Manifestacija "Svome gradu" KUD-a "Piskavica", smotra dječjeg folklora

Manifestacija "Svome gradu" KUD-a "Piskavica", smotra dječjeg folklora
Foto: Ustupljena fotografija | Manifestacija "Svome gradu" KUD-a "Piskavica", smotra dječjeg folklora

Tradicionalno KUD "Piskavica" i ove godine organizuje manifestaciju "Svome gradu", smotru dječjih folklornih sekcija, koja će se održati u subotu, 14. maja, kod Društvenog doma Piskavica.

"Manifestaciju 'Svome gradu' od 2012. godine organizujemo povodom obilježavanja Dana grada, a u sklopu manifestacije 'Banjalučko proljeće'", poručuju iz KUD "Piskavica".

Kako ističu, na smotri će učestvovati KUD "Piskavica" iz Piskavice, FS "Bistirca - Verići", SKUD "Mladen Stojanović" Prijedor, KUD "Šarenica" Prijedor, KUD "Jajce" iz Jajca, RKUD "Pelgić" Banjaluka, ANIP "Veselin Masleša" Banjaluka, KUD "Čajavec" Banjaluka, te KUD "Sveti Sava", takođe iz Banjaluke. Dodaju kako su, pored igračkog programa, pripremili izuzetno bogat prateći program, koji se ogleda u takmičenju u tradicionalnim igrama.

"Period od 14 časova rezervisan je za skok udalj, a nakon toga u 14.30 organizujemo takmičenje 'Jaje u kašici'. U 15 časova je mrvljenje kukuruza, pola sata kasnije takmičenje u obaranju ruke, a od 17 časova na programu je pleteno kolo. U 18 časova je smotra folklora", navode organizatori te dodaju da je ulaz na ovu manifestaciju slobodan.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije