Banja Luka

"Manjača" otvorila vrata za sve goste

"Manjača" otvorila vrata za sve goste
Foto: N.N. | "Manjača" otvorila vrata za sve goste

BANJALUKA - Turističko-rekreativni kompleks "Manjača" kod lokacije vještačkog jezera Šljivno danas je svečano, za sve turiste i goste otvorio Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Novo izletište, koje je oko 30 minuta vožnje udaljeno od Banjaluke, kako je istakao Radojičić, sjajan je projekat za grad. Ono što je za goste veoma bitno je i to da je kupanje i uživanje na ovoj prelijepoj lokaciji na Manjači besplatno za sve.

"Ovdje se nalaze sadržaji koje će Banjalučani sigurno prigrliti. Ovo možda predstavlja prekretnicu za Manjaču, odakle su decenijama ljudi odlazili", naglasio je Radojičić.

Prema njegovim riječima, uz rješavanje komunalnih problema, kao što je vodosnabdijevanje, Manjača će biti jedan sasvim novi prostor koji će dobiti drugu dimenziju na ukupoj slici grada koji se razvija.

"Na novoj slici Banjaluke svoje mjesto imaju i komunalna infrastruktura, mostovi, saobraćajnice, dječja igrališta i izletišta. Neki dan smo pričali o Suturliji, a ovdje smo svečano otvorili novo izletište, radi se mnogo toga u gradu", naglasio je Radojičić. Projekat Turističko-rekerativnog kompleksa "Manjača" vodili su Centar za razvoj poljoprivrede i sela, Gradska razvojna agencija (CIDEA) i Turistička organizacija grada.

Draško Ilić, direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela, kazao je da se nada da će, čim prođu mjere usljed virusa korona, sve kategorije građana, ali i turista koji dolaze u Banjaluku, posjetiti ovu lokaciju.

"Pokazali smo građanima sve investicije koje smo ovdje uradili i koliko je ovo dobar projekat. I dalje ćemo nastaviti da ga razvijamo kako bi bio što bolji i primamljiviji za turiste i goste", istakao je Ilić.

Mario Milanović, direktor Gradske razvojne agencije (CIDEA), kazao je da se dalji razvoj ovog kompleksa odnosi na izgradnju odbojkaških i košarkaških terena, koncertne bine i izviđačkih kampova za djecu.

"Na zimu je planirana izgradnja nordijskog skijališta za takmičenje. Planiran je moto-kros na ovom području i još mnogo novih sadržaja za sve oni koji požele da posjete ovu lokaciju", dodao je Milanović.

Irena Radojević, direktorica Turističke organizacije grada, dodala je da je otvaranje kompleksa "Manjača" došlo u pravom trenutku.

"Zbog virusa korona većina građana ove godine neće putovati na ljetovanje i mislim da će ova lokacija biti dosta popularna", rekla je Radojevićeva.

Sanja T., koja je prvi put posjetila ovaj lokalitet, oduševljena je prirodom i jezerom.

"Planiram ponovo doći na Manjaču, posebno zbog jezera. Ovaj ljetni period je idealan za posjetu", kazala je ona.

Kod jezera Šljivno pripremljen je plato za izgradnju mini-tržnice, a oko jezera je zasađeno ukrasno drveće i uređene su zelene površine. Izgrađene su tri nadstrešnice s roštiljskim mjestima, a posjetiocima će na raspolaganju biti i veliki parking za automobile i autobuse.

Obale su nasute šljunkom, a jezero je poribljeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije