Banja Luka

Maribor podržao kandidaturu Banjaluke za Evropsku prijestonicu kulture

Maribor podržao kandidaturu Banjaluke za Evropsku prijestonicu kulture
Foto: Ilustracija | Maribor podržao kandidaturu Banjaluke za Evropsku prijestonicu kulture

BANJALUKA - Maribor će pružiti nesebičnu pomoć Banjaluci da se što uspješnije pripremi za nominaciju za Evropsku prijestonicu kulture 2024. godine, najavio je gradonačelnik tog slovenačkog grada Andrej Fištravec u razgovoru sa gradonačelnikom Banjaluke Igorom Radojičićem.

Radojičić i Fištravec danas su u Banjaluci razmijenili iskustva u vezi sa nominacijom, pošto će ovaj slovenački grad biti Evropska prijestonica kulture 2020. godine, saopšteno je iz Gradske uprave. 

Radojičić je upoznao mariborskog gradonačelnika sa namjerom Banjaluke da u predstojećim novogodišnjim praznicima ponudi brojne turističke sadržaje, primamljive i gostima iz Slovenije, koji su, po svim statistikama, jedni od najbrojnijih posjetilaca grada na Vrbasu. 

Dogovoreno je da Banjaluka svoju turističku ponudu, sa posebnim akcentom na novogodišnjim događajima, već narednog mjeseca predstavi i u Mariboru, u okviru nastojanja da privuče što više slovenačkih turista. 

Radojičić je naglasio da će Banjaluka za predstojeće novogodišnje praznike imati atraktivnu turističku ponudu, te izrazio očekivanje da će slovenački turisti ponovo biti jedni od najbrojnijih u gradu. 

On je istakao da je Banjaluka ove godine pokrenula proces turističkog brendiranja i razvoja potencijala u ovoj oblasti, naglašavajući da, kada je riječ o turizmu, postoji veliki prostor za napredak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije