Banja Luka

Mašine ulaze na lokaciju na kojoj je ranije planirana gradnja "City Malla"

Mašine ulaze na lokaciju na kojoj je ranije planirana gradnja "City Malla"
Foto: Vladimir Stojaković | Mašine ulaze na lokaciju na kojoj je ranije planirana gradnja "City Malla"

BANJALUKA - U centru Banjaluke, na mjestu na kojem je prvobitno bila planirana izgradnja šoping centra "City Mall", u ponedjeljak će konačno početi gradnja tri etaže podzemne garaže, potvrdio je za "Nezavisne" Slobodan Stanarević, načelnik Odjeljenja za prostorno planiranje.

"Investitor je dobio sve potrebne građevinske dozvole da gradi tri etaže garaže", kazao je Stanarević.

Investitor Nenad Luburić, vlasnik  banjalučke firme "Ideal kompani", takođe je potvrdio da su dobili sve građevinske dozvole i da će početi sa izgradnjom podzemne garaže.

"Već smo počeli sa pripremnim radovima, a u ponedjeljak počinju zvanični radovi, kada će mašine na ovom mjestu da nastave dalje sa iskopom i pripremom za betoniranje podzemne garaže", kazao je Luburić.

Dodao je da očekuje da garaža bude gotova za godinu dana, te da se čeka izmjena Regulacionog plana u kome se najvjerovatnije predviđa i izgradnja dvije zgrade.

"S jedne strane hoćemo da gradimo hotel, a sa druge strane bismo gradili stambeno-poslovnu zgradu. U sredini  bi ostao prostor za trg i za spomenik palim borcima", kazao je Luburić.

Gradonačelnik Igor Radojičić je u srijedu na aktuelnom času rekao da već od iduće sedmice na tom mjestu treba da počnu pripremni radovi do nulte kvote sa podzemnim garažama.

"Treba imati u vidu da se radi o privatnom vlasništvu, privatnoj zemlji i privatnom investitoru", dodao je Radojičić.

On je rekao da je postojeći Regulacioni plan predviđao da se na toj lokaciji izgradi šoping centar, te da su donijeli odluku o izmjenama.

"Sada smo u fazi čekanja nacrta novog regulacionog plana za to područje. Nadam se da ćemo ga imati u oktobru ili novembru sa novim rješenjem ne samo za 'rupu', već puno širi obuhvat koji predviđa temeljnu promjenu izgleda centra grada", kazao je Radojičić.

Građanima je drago što će, kako su rekli, "rupa" u centru grada konačno biti riješena.

"Podzemne garaže trebaju ovom gradu jer imamo veliki problem sa nedostatkom parking mjesta", kazao je  građanin Saša M.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije