Banja Luka

Maturanti prodefilovali Banjalukom, sa njima i Stanivuković (FOTO/VIDEO)

Maturanti prodefilovali Banjalukom, sa njima i Stanivuković (FOTO/VIDEO)
Foto: Velibor Tripić | Maturanti prodefilovali Banjalukom, sa njima i Stanivuković (FOTO)

​BANJALUKA - Uprkos kiši s osmijehom na licima i u svečanim haljinama i odijelima, maturanti Ekonomske i Poljoprivredne škole večerašnjom maturskom proslavom obilježili su kraj svog srednjoškolskog obrazovanja.

Loše vrijeme nije pokvarilo raspoloženje, a nije smetalo ni trubačima da sviraju dobro poznate melodije. Zajedno sa maturantima centrom Banjaluke prošetao je i prvi čovjek grada Draško Stanivuković.

Divne uspomene na školske dane nosiće Andreja Topić koja je završila banjalučku Ekonomsku školu.

"Pamtiću školske dane po dobrim prijateljima, po ekskurziji i izletima i maturi iako ju je kiša malo pokvarila, ali dalje će da bude lijep provod", kaže ona za "Nezavisne novine".

Plan za dalje već ima, a to je državni Ekonomski fakultet u Banjaluci.

I David Rodić, maturant Ekonomske škole, jedan je od učenika koji danas zvanično završava svoje obrazovanje u ovoj ustanovi. 

"Školske dane definitivno ću pamtiti po drugarima i novim prijateljima koje sam stekao tokom srednjoškolskog školovanja. Dalje planiram da upišem preduzetnički menadžment", istakao je on za "Nezavisne novine".

Maturant Ekonomske škole je i Aleksandar Pavlović, a kako ističe, nakon završenog srednjoškolskog obrazovanja školovanje će nastaviti na Pravnom fakultetu.

"Svoje školske dane ću pamtiti kao četiri nezaboravne godine zbog svojih prijatelja, ali i zbog škole koju sam generalno volio", rekao je on.

Po najljepšim uspomenama srednju školu će pamtiti i Milan Duvnjak, učenik Poljoprivredne škole, a kako ističe za "Nezavisne novine", u istom smjeru će se nastaviti i obrazovati, te će tako upisati Poljoprivredni fakultet.

"Pamtiću školske dane po dobrom društvu, po dobrim profesorima, po jednom lijepom periodu i lijepom iskustvu koje sam doživio", istakao je on.

Poljoprivrednu školu završio je i Stefan Skenderija, a na kraju ove etape obrazovanja ima plan kuda dalje.

"Školske dane ću najviše pamtiti po drugarstvu, po učenju, po aktivnostima u školi", kaže on za "Nezavisne novine" dodajući da će upisati Policijsku akademiju.

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, poželio je maturantima mnogo sreće i uspjeha i da odaberu ono u čemu su najbolji i da svoju budućnost vide u Banjaluci i Republici Srpskoj.

"Ako neko misli da treba da stekne neka posebna znanja i vještine kroz obilazak univerziteta Evrope i svijeta, svakako i tu želim sreću, ali sa porukom da onda kada to stekne, da svoje znanje i ono u čemu je najbolji, vrati i doprinese svojoj zemlji, otadžbini, narodu i Banjaluci", rekao je Stanivuković.

Sljedeća matura zakazana je za subotu 25. maj kada će centar Banjaluke biti rezervisan za maturante Muzičke škole "Vlado Milošević". Okupljanje je zakazano za 19 časova.

Fotografije sa večerašnje mature pogledajte u galeriji našeg fotografa Velibora Tripića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije