Banja Luka

Maturanti svojom ljepotom rastjerali kišne oblake (FOTO, VIDEO)

Maturanti svojom ljepotom rastjerali kišne oblake (FOTO, VIDEO)
Foto: Velibor Tripić | Maturanti svojom ljepotom rastjerali kišne oblake (FOTO, VIDEO)

Sunce na nebu danas nije sijalo punim kapacitetom, ali su zato tokom večeri svojom ljepotom zasijali maturanti Tehnološke škole, te su razvedrili Banjaluku.

Maturanti su pokazali svoju sreću jednim defileom kroz ulicu u centru grada.

Maturanti su se okupljali na Trgu Krajine u 19 časova uz, već tradicionalan maturski zvuk trube, koji ih je pratio do hotela Bosna gdje su nastavili proslavu.

Anastasija Vidić, večeras se oprašta od svog srednjoškolskog školovanja, a kako kaže završila je Tehnološki školu, smjer kozmetički tehničar.

“Osjećam se jako uzbuđeno ali i zbunjeno. Još nisam svjesna da je matura i da zavrsavam srednju školu. Ovo je bio jedan lijep period života”, rekla je ona, te dodala da za sada ne planira studirati.

“Planiram da se zaposlim u salonu pošto sam kozmetički tehničar  i da se jos više edukujem u tom pravcu, ali i studiranje nije isključeno”, istakla je ona ta “Nezavisne”.

Spremanje za maturu je bilo, kako kaže, kratko.

Milica Blagojević, takođe završava srednju Tehnološki školu, te se, kako kaže za “Nezavisne”, osjeća uzbuđeno.

“Istovremeno osjećam i sreću i tremu”, rekla je ona.

Kako dodaje, za maturu se spremala manje od mjesec dana.

“Planiram mjesec dana odmoriti pa onda početi raditi”, rekla je Blagojevićeva.

Večeras sa osmijehom na licu svoje srednjoškolsko obrazovanje okončava i Teodora Dakić. “Žao mi je što danas zatvaram jednu lijepu stranicu života, ali mi je drago što ubrzo otvaram novu”, rekla je ona za “Nezavisne”. Planira, kako kaže, da studira Medicinu. “Za maturu sam se spremala mjesecima unazad, imala sam male komplikacije oko haljine, ali na kraju je sve ispalo i bolje nego što sam mislila”, objasnila je ona.

 

Svoju sreću ne krije ni Sandra Knežević, grafički tehničar, koja se takođe većeras rastaje sa svijim srednjoškolskim danima.

“Osjećanja su pomiješana, svjesna sam da kad  tad moramo nastaviti sa svojim životom dalje koliko god nam je, kako svi kažu, srednja skola bila najljepši period zivota. Nisam toliko tužna trenutno”, rekla je ona za “Nezavisne”, te dodala da se brzo spremila za matursku proslavu.

“Haljinu sam releativno brzo našla, a ostale pripreme su tekle polako”, ispričala je ona, te dodala kako planira nastaviti studiranje na Tehnološkom fakultetu.

I Sara Vujmilović, kozmetički tehničar, danas napušta srednjoškolske klupe, te je, kako kaže za “Nezavisne”, veoma uzbuđena.

“Danas sam veoma srećna, ali mi je žao jer sam završila školu. Bio je to jedan jako lijep period, ostaje nam mnogo uspomena. Planiram dalje da se školujem, srednju školu ću pamtiti po društvu i ekskurziji. Za maturu sam se spremala nekoliko mjeseci unaprijed”, istakla je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije