Banja Luka

Maturanti tri škole rastjerali tmurne oblake: Mladost i raskoš na ulicama Banjaluke (FOTO/VIDEO)

Maturanti tri škole rastjerali tmurne oblake: Mladost i raskoš na ulicama Banjaluke (FOTO/VIDEO)
Foto: Velibor Tripić | Maturanti tri škole rastjerali tmurne oblake: Mladost i raskoš na ulicama Banjaluke (VIDEO)

BANJALUKA - Banjalučki trubači večeras su zasvirali u centru grada tjerajući tmurne kišne oblake, te su uz zvuk trube označili početak proslave maturske večeri za učenike Građevinske i Politehničke škole, kao i za maturante Srednjoškolskog centra “Gaudeamus”.

Okupljeni u parku "Petar Kočić" u Banjaluci ovi mladi ljudi su, uz svoje najmilije, ušli u svijet odraslih.

Na ispit zrelosti maturanti su došli u raškosnim haljinama i elegantnim odjelima, a osmjeh sa lica nije silazio koloni mladosti i ljepote koja je prodefilovala večeras centrom grada do hotela " Bosna" gdje je upriličena proslava.

Maturanti su svojim dobrim raspoloženjem i pjesmom dali poseban izgled Parku "Petar Kočić" i Hramu Hrista Spasitelja gdje je od bliceva fotografa sijalo na sve strane.

Svi su složni u tome, da će iz školskih klupa ponijeti mnogo uspomena i anegdota i da je srednja škola jedno prelijepo iskustvo, gdje su mnogo toga naučili, ali i stekli one prave prijatelje.

Ranko Đukić završio je Građevinsku školu, a kako kaže svoje dalje školovanje planira nastaviti u Srpskoj.

"Svoje dalje usavršavanje nastavljam na Arhitektonsko-građevinskom fakultetu u Banjaluci, smjer koji sam završio je upravo ono u čemu sam se najbolje pronašao", rekao je Ranko, dodajući da se školski dani pamte po mnogim uspomena.

" Školu cu pamtiti po mnogim lijepim uspomenama, ali najviše po ekskurziji koja je definitivno ostavila veliki utisak na mene", rekao je Ranko, dodajući da kiša uopšte nije pokvarila raspolozenje nikom od maturanata.

Stefan Lajić maturant je Politehničke škole, a završio je smjer šumarski tehničar.

"Završio sam šumarski tehničar, te nakon škole planiram da počnem da radim u svojoj struci", rekao je Lajić,  dodajući da ništa ne može da pokvari raspoloženje pa čak ni kiša. Njegov drug Aleksandar Mačkić, ističe da će se školski dani pamtiti po periodu kada je bila aktivna pandemija korona virusa, odnosno periodu u kome se nije išlo u školu, a najviše se družilo. Sutra se od đačkih klupa opraštaju maturanti  Srednjoškolskog  centra "Gemit-Apeiron",  sa okupljanjem u parku "Petar Kočić" u 19 časova, dok je proslava u hotelu "Bosna", a u istom periodu i na istom mjestu okupiće se maturanti Katoličkog školskog centra,   a proslavu će nastaviti  u hotelu "Courtyard by Marriott".

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije