Banja Luka

Medicinska škola pokrenula akciju "Pomozi drugu - pokloni mu knjigu"

Medicinska škola pokrenula akciju "Pomozi drugu - pokloni mu knjigu"
Foto: Ustupljena fotografija | Medicinska škola pokrenula akciju "Pomozi drugu - pokloni mu knjigu"

Medicinska škola u Banjaluci je nakon četiri godine ponovo pokrenula akciju "Pomozi drugu - pokloni mu knjigu" kako bi učenicima koji su lošijeg materijalnog stanja omogućili da imaju udžbenike.

Kako je za "Nezavisne" kazala Nikolina Milišić, koordinatorka za praktičnu nastavu u ovoj školi, ova akcija je organizovana aktivno od 2010. do 2018. godine, a pokrenula je socijalna radnica njihove škole.

Nakon četiri godine, a uvidjevši da bi ovako nešto pomoglo da roditelji i učenici ne moraju izdvajati dodatan novac za kupovinu novih knjiga, koje i nisu tako jeftine, akcija je ponovo pokrenuta.

"Od 2018. do prošle godine koleginica je bila na trudničkom bolovanju, te akcija u tom periodu nije realizovana. Ja sam je ponovo pokrenula ove školske godine, jer imamo određeni broj učenika kojima je zaista potrebna socijalna ili neka druga vrsta pomoći", rekla je Milišićeva.

Prema njenim riječima, činjenica je i primijetili su da je zbog poskupljenja materijalna situacija učenika pogoršana tokom ove godine,  tako da su zbog toga i odlučili ponovo aktivirati.

"Iako smo je možda malo kasnije pokrenuli, odnosno kada su učenici četvrtih razreda već završili sa školovanjem, prikupili smo određeni broj udžbenika, i to većinom za druge i treće razrede", kazala je Milišićeva.

Ona naglašava da nema potrebe da se donosi komplet knjiga te da je dovoljno i jedna knjiga.

"U našoj školi imamo 1.014 učenika i kad bi svako od njih donio samo po jednu, imali bismo više od 1.000 knjiga, a to je zaista izuzetan broj", naglasila je Milišićeva.

Ipak, kako kaže, uprkos svemu tome, zasad već imaju dobar odziv djece, koja su odlučila da knjige poklone svojim drugarima.

"Planirala sam da ovim učenicima ispišem zahvalnice, koje ću im kasnije podijeliti. Čak su se i neke kolege prijavile za akciju, odnosno oni čija su djeca bili učenici naše škole, tako da očekujemo početkom školske godine da će i oni donijeti udžbenike", rekla je Milišićeva.

Ističe da će ova akcija biti aktuelna dok su u školi nastavnici, a kojima ih mogu donijeti.

Dodaje da će u septembru, odnosno na početku nove školske godine, đacima podijeliti ove knjige preko Savjeta učenika ove škole.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije