Banja Luka

Medicinska škola u Banjaluci proslavila 75. rođendan

Medicinska škola u Banjaluci proslavila 75. rođendan
Foto: N.N. | Medicinska škola u Banjaluci proslavila 75. rođendan

BANJALUKA - Povodom 75 godina postojanja JU Medicinske škole Banjaluka održana je u ponedjeljak 28. novembra u Narodnom pozorištu Republike Srpske prigodna svečanost koja je počela u 18 časova promocijom Monografije "75 godina u vrtlogu vremena", a nakon toga, u 19 časova, održana je svečana Akademija na Velikoj sceni Narodnog pozorišta.

Prema riječima Mirka Jovića, direktora JU Medicinske škole Banjaluka, za “Nezavisne novine”, ovoj svečanosti su prisustvovali svi pozvani, a to su Predstavnici Gradske uprave, predstavnici Ministarstva prosvjete, predstavnici Ministarstva porodice, omladine i sporta, predstavnici Univerzitetskog kliničkog centra, predstavnici JZU Doma zdravlja, Zavoda za fizikalnu medicine I rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović”, i mnogi drugi.

“Imali smo goste iz JU Medicinske škole iz doboja”, naglasio je on.

Dodaje das u prisustvovali i iz Savjeta roditelja i penzioneri.

“Sama proslava je prošla u najboljem redu, kako smo i planirali. Sastojala se iz pet segmenata”, pojasnio je on, te je dodao da je prvo održana izložba u holu škole, a zatim je bio konkurs za jedan literalni rad.

“Izdali smo školski list “Puls”, a zatim smo uradili monografiju "75 godina u vrtlogu vremena", te nakon toga, održana je svečana Akademija na Velikoj sceni Narodnog pozorišta”, naglasio je on.

U završnom druženju, kako kaže, zvanice su mogle uživati u hotelu Bosna.

Svečanoj akademiji održanoj u Narodnom pozorištu Republike Srpske, kako kaži iz Gradske uprave prisustvovao je i gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je svim profesorima, nastavnicima, menadžmentu i učenicima čestitao ovaj značajan jubilej.

“Svi vi zajedno činite temelj zdravstvenog sistema našeg grada, ali i šire, te svojim nesebičnim zalaganjem i trudom čuvate zdravlje naših građana i na tome smo vam neizmjerno zahvalni”, poručio je Stanivuković.

On je naglasio da će Gradska uprava nastaviti pružati podršku za poboljšanje uslova praktične nastave kroz opremanje kabineta, dodavši da je zajednički cilj svih nas izgradnja medicinskog kampusa kako bi na jednoj lokaciji imali sve potrebne uslove za vrhunske rezultate i dostignuća u oblasti zdravstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije