Banja Luka

"Meet up" u Domu omladine: Sastanak na temu pametnih gradova

"Meet up" u Domu omladine: Sastanak na temu pametnih gradova
Foto: Aleksandar Čavić/Gradska uprava | "Meet up" u Domu omladine: Sastanak na temu pametnih gradova

BANJAUKA - Prvi, od četiri planirana "Meet up" događaja, koji organizuje Preduzetnički centar biće održan sutra sa početkom u 17.30 u Domu omladine u Banjaluci.

Prvi sastanak, ovog tipa nosi naziv "Pametni gradovi kao mogućnost za razvoj usluga, biznisa i inovacija u raznim oblastima na ličnom i gradskom nivou", a teme koje će njime biti obuhvaćene su digitalizacija, e-uprava i pametni gradovi.

Kako su saopštili iz Preduzetničkog centra sastanak je otvoren profesionalcima iz različitih struka, preduzetnicima, gradskim zvaničnicima kao i svim zainteresovanim građanima.

"Cilj ove prezentacije je predstavljanje ključnih koncepata, te objašnjenje razlike i sličnosti između digitalizacije, e-uprave i pametnih gradova", saopštili su iz Centra.

Dodali su da sam koncept pametnih gradova pruža mogućnost za tehnološki i ekonomski napredak, kako samih gradova i lokalnih zajednica, tako i lični i profesionali razvoj ljudi u raznim strukama.

"Želja nam je da kroz izlaganje i promociju različitih perspektiva koje nude pametni gradovi, pozitivno utičemo na razvoj grada", istakli su iz ovog centra.

Dodali su da je predavač prvog po redu "Meet up"-a  Slobodan Luković, koji je rukovodilac grupe za razvoj koncepta pametnih gradova na Institutu za vještačku inteligenciju "IDSIA" pri Univerzitetu u Luganu, u Švajcarskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije