Banja Luka

Ministarstvo zdravlja: Pratimo situaciju sa vodom

Ministarstvo zdravlja: Pratimo situaciju sa vodom
Foto: Ilustracija | Ministarstvo zdravlja: Pratimo situaciju sa vodom

BANJALUKA - Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske saopštilo je danas da iz ovog ministarstva kao ni iz JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske nije do sada data nijedna izjava da voda za piće u Banjaluci nije ispravna.

Ovo je saopšteno povodom nepotvrđenih informacija koje su se pojavile na društvenim mrežama.

"Institut za javno zdravstvo Republike Srpske i Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske prate trenutnu situaciju kada je voda u pitanju. Inače, Institut, po zahtjevu Republičke uprave za inspekcijske poslove Republike Srpske, vrši redovne, ali i vanredne analize vode za piće i rezultate šalje onome ko je podnio zahtjev. Za pružanje informacija javnosti o ovom slučaju nadležna je Republička uprava za inspekcijske poslove Republike Srpske", saopšteno je.

Iz Ministarstva apeluju na građane da za informacije o ispravnosti vode za piće isključivo kontaktiraju i prate izvještaje zvaničnih institucija nadležnih za javnozdravstvenu bezbjednost građana. 

Vodovod Banjaluka danas je saopštio da je voda u ovom gradu ispravna, te da svi analizirani parametri u vodi za piće odgovaraju odredbama Pravilnika o zdravstvenoj ispravnosti vode namijenjene za ljudsku potrošnju. Više o tome čitajte ovdje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije