Banja Luka

Mještani Derviša dobili pješačku stazu

Mještani Derviša dobili pješačku stazu
Foto: Grad Banjaluka | Mještani Derviša dobili pješačku stazu

Mještani Derviša dobili su novi prostor za šetnju i rekreaciju, jer je na lokaciji uz rječicu Široku izgrađena nova pješačka staza duga oko 350 metara.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je obišao novoizgrađenu stazu, kazao je da gradska administracija što iz gradskog budžeta, što donatorskim sredstvima, nastoji da širom grada izgradi što je više moguće sadržaja za rekreativce.

On je naglasio da je na području Lazareva, kojem po administrativnoj podjeli pripadaju i Derviši, već urađeno ili je u toku nekoliko projekata slične vrste.

"U narednom periodu mogu se očekivati radovi na izgradnji dječjeg igrališta kod Osnovne škole 'Borisav Stanković', a nedavno je postavljena teretana na otvorenom u blizini škole 'Ivan Goran Kovačić'", naglasio je Radojičić.

On je dodao da je istovremeno u planu i izgradnja trotoara u Putu srpskih branilaca na pravcu prema Zalužanima, te da za ovaj posao čekaju da se završi proces izbora izvođača radova.

Radojičić je istakao da u perspektivi Lazarevo treba da dobije i još jedan vrtić, za koji je već izrađena projektna dokumentacija.

Ova pješačka staza izgrađena je zahvaljujući donaciji preduzeća "MKR Kremenović" i "Hidroenergo" d.o.o.

Ranko Kremenović, u ime kompanije "MKR Kremenović", kazao je da im je drago što su učestvovali u izgradnji staze u Dervišima, te da vrijednost donacije iznosi oko 35.000 KM.

Milenko Savičić, mještanin Derviša, rekao je da će staza za šetnju koristiti svima koji ovdje žive.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije