Banja Luka

Mještani Prve kuljanske ulice traže pomjeranje ograde zbog pješaka

Mještani Prve kuljanske ulice traže pomjeranje ograde zbog pješaka
Foto: N.N. | Mještani Prve kuljanske ulice traže pomjeranje ograde zbog pješaka

BANJALUKA - Mještani Prve kuljanske ulice u naselju Kuljani održali su danas mirno okupljanje jer su nezadovoljni zbog ograde koja se postavlja, prema njihovim riječima, previše blizu ulice, zbog čega se pješaci, posebno djeca, neće imati kud kretati.

Taj zeleni prostor koji se ograđuje vlasništvo je MUP-a RS.

"Mještani nemaju ništa protiv toga da bude postavljena ograda, već samo žele da se ostavi prostor za trotoar", kazao je Jovica Tomić, predsjednik Savjeta MZ Kuljani.

Uroš Korica, mještanin ove ulice, kazao je kako se oko 30 mještana okupilo da bi skrenuli pažnju na ovaj problem zbog ograde koju postavlja MUP RS oko zelene površine na kojoj se nalazi fudbalsko igralište.

"Sastali smo se i donijeli zaključke koje će naš aktivista iz mjesne zajednice pokrenuti što se tiče ograde, za koju tražimo da se postavi iza reda drveća. Ako ni to ne riješi naš problem, onda ćemo se mi ponovo okupiti", rekao je Korica.

Dodaje da je u ulici sa druge strane ograda na inicijativu mještana postavljena iza drveća, te da ne vide razlog zašto i njihova žalba ne bi bila uvažena, jer se radi o frekventnoj ulici.

"Mi smo se žalili i na početku, kada je izvođač počeo raditi, dok su još rupe kopali, ali nije bilo efekta, rekli su samo da ima tačno 160 cm i da će biti prostora za kretanje pješaka", objasnio je Korica.

Dodaje da su, kada su stubovi postavljani, vidjeli da ipak ograda nije postavljena u toj dužini, već na 120 cm, što nije dovoljno da se djeca bezbrižno kreću do igrališta.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova RS danas nismo dobili komentar da li će biti pomjeranja ograde koja se postavlja u ovoj ulici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije