Banja Luka

Mještani Šargovca uskoro dobijaju vodu

Mještani Šargovca uskoro dobijaju vodu
Foto: N.N. | Mještani Šargovca uskoro dobijaju vodu

BANJALUKA - Problem sa vodosnabdijevanjem za mještane Šargovca bi za 35 dana mogao biti prošlost, kada se očekuje kraj radova na izgradnji nove vodovodne mreže od 1.000 metara, koji su u petak započeli.

Igor Radojičić, gradonačelnik, rekao je da se započetim radovima rješava problem s napajanjem vode za mještane Šargovca.

"Zbog vrućina generalno prigradska i seoska područja Banjaluke imaju problema sa vodosnabdijevanjem, tako da ćemo u narednim godinama imati dosta posla na ovome", rekao je Radojičić i dodao da je vrijednost radova 55.000 KM, a  da radove izvodi preduzeće "Hidro splet" iz Laktaša.

Rekao je da se trenutno pregovara o finansijskom paketu od 20 miliona maraka, kako bi se riješili krupni projekti vodosnabdijevanja.

Rajko Radaković, predsjednik Savjeta MZ Šargovac, rekao je da je Šargovac postao prijatno mjesto za život, te da rješavaju jedan po jedan problem. 

"Dosad nismo imali vodovodnu mrežu, ljudi su se snalazili na razne načine, imali su bunare, dovozili vodu u cisternama. Ovaj projekat je od velikog značaja za stanovnike", rekao je Radaković.

Ćiro Malić, mještanin Šargovca, rekao je da će njemu i ostalim komšijama ovaj projekat mnogo značiti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije