Banja Luka

Mještani Starčevice traže izgradnju osnovne škole

Mještani Starčevice traže izgradnju osnovne škole
Foto: N.N. | Mještani Starčevice traže izgradnju osnovne škole

BANJALUKA - Peticija sa potpisima 3.420 građana, kojom traže izgradnju nove osnovne škole u mjesnoj zajednici Starčevica, predata je Ministarstvu prosvjete i kulture RS.

Kazao je ovo Saša Lazić, odbornik NDP-a, koji je sa nekoliko mještana Starčevice održao konferenciju kod mjesta na kojem je prije oko 30 godina tadašnjim regulacionim planom bila predviđena izgradnja osnovne škole i vrtića.

Lazić je rekao da je to pitanje aktuelizovano devedesetih godina 20. vijeka i da do danas ništa nije riješeno, te dodao da će nakon predate peticije sačekati odgovor od resornog ministarstva.

Ističe da Starčevica trenutno ima jednu osnovnu školu i to "Branko Radičević", koju pohađa blizu 1.800 djece u četiri smjene, te da se nastava završava oko 19.30, što je, kako kaže, nezamislivo sa više aspekata.

"Starčevica je najveća mjesna zajednica u RS u kojoj živi oko 25.000 stanovnika i kojoj gravitiraju još i mjesne zajednice Ada i Rebrovac, te zajedno s njom čine jedno upisno područje za osnovne škole", kazao je on.

Boris Indžić, mještanin Starčevice i član Inicijative za izgradnju OŠ na Starčevici, kazao je da unazad nekoliko godina kako se ovo naselje širi imaju veliki problem sa nedostatkom škola na tom području.

Gradonačelnik Igor Radojičić kazao je da ta lokacija na Starčevici ima problem sa klizištem.

"Ne može se škola sagraditi bilo gdje, a lokacija u Adi koja je bila u razmatranju ne obuhvata više od 350 đaka, znači ne rješava problem", istakao je Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije